Lef! Iraanse MMA-vechter tart regering met post op Instagram Nieuws
Nieuws

Lef! Iraanse MMA-vechter tart regering met post op Instagram

Lef! Iraanse MMA-vechter tart regering met post op Instagram

Amir Aliakbari de Iraanse zwaargewicht kampioen in mixed martial arts (MMA) plaatste op 2 januari een foto van de gevangengenomen vakbondsman Esmail Bakhshi.

Zelfs de meest fervente aanhangers van de Islamitische Republiek zoals Amir Aliakbarie bekritiseren de Iraanse regering. Omdat deze de steeds hogere kosten van levensonderhoud en de economische tegenspoed van het grootste deel van de bevolking van het land niet onder controle heeft.

Het getuigt van lef om te protesteren tegen de Iraanse regering. Dat een bekende vechter partij kiest zegt veel. Dit gezien het feit dat de zwaargewicht kampioen naar verluidt een aanhanger was van wijlen luitenant-generaal Ghasem Soleimani. Deze was de voormalige commandant van de Qods Force van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC-QF). Die op 3 januari 2020 omkwam bij een Amerikaanse drone-aanval op de internationale luchthaven van Bagdad.

Huurlingen

De Islamitische Republiek had eerder kooigevechten in het land verboden. Aliakbari en zijn team hadden de regering overgehaald om de sport te legaliseren, omdat het naar verluidt diende als kanaal voor het rekruteren van criminelen om te vechten als huurlingen in Syrië.

Aliakbari, die getekend heeft bij het One Championship nam deel aan het Absolute Championship Berkut (ACB), een Russisch mixed martial arts-evenement, en de Japanse Rizin Fighting Federation. Hij is ook een voormalig gouden medaillewinnaar en wereldkampioen Grieks-Romeins worstelen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws