Kung Fu leraren mogen zichzelf geen ‘meester’ meer noemen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kung Fu leraren mogen zichzelf geen ‘meester’ meer noemen

Kung Fu leraren mogen zichzelf geen ‘meester’ meer noemen

Kung Fu leraren mogen zichzelf geen 'meester' meer noemen

Chinese krijgskunstenaars mogen zichzelf niet langer ‘Masters’ of meester noemen. Dit na enkele vernederende gevechten.

De Chinese Wushu Association, een krachtig orgaan dat toezicht houdt op alle traditionele vechtsporten van China, heeft onlangs een verbluffend besluit genomen.

Vanaf nu mogen vechtsporters in China zichzelf niet manifesteren als ‘Meesters’. Volgens RADII heeft de CWA de volgende verklaring hierover afgegeven.

Nep Kung fu meesters

“Sommige mensen verklaren zichzelf als‘ wushu-meesters ’, alleen om hun persoonlijke roem na te jagen door middel van gevechten om publieke aandacht te krijgen. Wat het imago van Chinese vechtsporten ernstig zal schaden.”

De maatregel wordt genomen om de Kung Fu sport uit een kwaad daglicht te halen. Afgelopen jaren zijn er gevechten geweest tussen zogenaamde wushu meesters en MMA-vechters, kickboksers en overige vechtsporters.

In elkaar gemept

Telkens delfden de wushu meesters het onderspit. Een van de bekendste MMA-vechters die hieraan deelnam is Xu Xiaodong. Deze sloopte de ene na de andere Kung Fu meester die in feite fake waren en zeiden Masters te zijn.

Xu Xiaodong kreeg hiervoor flink wat straf en zijn Chinees staatsburgerschap werd hem zelfs ontnomen. De Chinese regering vond dat hij het Kung Fu belachelijk maakte wat bij het Chinese erfgoed hoort.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page