Zware straf voor MMA-vechter die Kung Fu meester in elkaar sloeg Nieuws
Nieuws

Zware straf voor MMA-vechter die Kung Fu meester in elkaar sloeg

Zware straf voor MMA-vechter die Kung Fu meester in elkaar sloeg

Hij vernederde publiekelijk een Wing Chung meester door deze knock-out te slaan, Xu Xiaodong. Nu moet hij hevig boeten.

Xu Xiaodong haalde de krantenkoppen afgelopen week, wat eerst met een sisser leek af te lopen, lijkt uitgedraaid op een zware straf voor de notoire MMA-vechter. Zo meld de website Bloody Elbow dat de Chinees zwaar het haasje is.

Wing Chung meester, Lu Gang werd door Xu Xiaodong finaal in elkaar geslagen tijdens een wedstrijd die gehouden werd in Karamay, Xinjiang China. Xu Xiaodong dit al een paar keer eerder Kung Fu meesters op deze manier versloeg heeft zich de woede van een groot aantal Chinezen op de hals gehaald.

Totaal vernederd

Ook de Chinese overheid neemt de zaak niet licht op en legde Xu Xiaodong zware beperkingen op. Zo mag hij niet meer met supersnel openbaar vervoer zichzelf verplaatsen, ook is zijn burger status naar het laagste niveau gezet, wat inhoudt dat hij een derderangs burger is geworden.

LEES >> Hier het hele artikel van Bloody Elbow

Xu Xiaodong moet ook een bedrag van $ 60.000 USD als schade vergoeding betalen aan zijn tegenstander. Het klinkt waarschijnlijk als barbaarse maatregelen, maar in China houdt men de vechtsporten hoog en wort Wing Chun als eefgoed gezien welke Xu Xiaodong op brute wijze heeft aangetast.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws