KRAK! Jiu Jitsu expert (15) breekt arm tegenstander in wedstrijd | video Nieuws
Nieuws

KRAK! Jiu Jitsu expert (15) breekt arm tegenstander in wedstrijd | video

KRAK! Jiu Jitsu expert (15) breekt arm tegenstander in wedstrijd | video

Het is niet vaak dat een 15-jarige de top bereikt in de wereld van het Jiu Jitsu, maar dat is precies wat de Braziliaanse Micael Galvão heeft gedaan. De tiener versloeg zijn tegenstander Leandro Rounaud in een wedstrijd in Rio de Janeiro en won daarmee de titel van Braziliaans jeugdkampioen.

Maar de overwinning kwam met een prijs. Tijdens de wedstrijd brak Galvão de arm van Rounaud, waardoor deze uit de wedstrijd moest worden genomen. Hoewel de situatie tragisch was, werd het uiteindelijke resultaat gevierd door Galvão, die de overwinning als een grote prestatie beschouwde.

Galvão's prestatie is een enorme stap voorwaarts voor het Jiu Jitsu in Brazilië. Als 15-jarige is Galvão een inspiratie voor veel andere jonge sporters. Zijn prestatie toont ondanks de gebroken arm aan dat met de juiste training en toewijding, de jeugd de top kan bereiken in vechtsporten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws