Vechtsport als verplichte les op school! 'Hier kan het' Nieuws
Nieuws

Vechtsport als verplichte les op school! 'Hier kan het'

Vechtsport als verplichte les op school! 'Hier kan het'

Slowakije staat op het punt het landschap van lichamelijke opvoeding voor schooljongeren te veranderen. Mixed Martial Arts (MMA) zal als vechtsport worden toegevoegd aan het lesprogramma.

Zoals de Slowaakse Mixed Martial Arts Association (SZMMA) onlangs heeft aangekondigd dat MMA zal worden toegevoegd als een optie voor lichamelijke opvoedingscursussen op de scholen van het land! SZMMA heeft eerder enorme inspanningen geleverd om mogelijkheden te creëren voor studenten om MMA te trainen via een project genaamd "Modules".

Het project zelf werd georganiseerd door het Slowaakse Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Sport en het zal nu voor scholen mogelijk zijn om vechtsporten aan te bieden in hun lessen lichamelijke opvoeding. Op de IMMAF-website staat dat verschillende scholen in Slowakije al stappen hebben ondernomen om MMA in hun lessen op te nemen, terwijl SZMMA-president Marek Herda deelde wat de doelen van deze verandering zijn.

Vechtsport voor jongeren is goed

"Eenmaal gevestigd in een schoolomgeving, kan MMA verschillende positieve effecten hebben op het landschap. Het kan bijvoorbeeld helpen de fysieke fitheid en gezondheid van kinderen en jongeren te verbeteren, wat kan leiden tot een lagere incidentie van overgewicht en aan obesitas gerelateerde ziekten", zegt Marek Herda.

Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van belangrijke sociale en emotionele vaardigheden, zoals teamwerk en het overwinnen van obstakels. Bovendien kan MMA-sport kinderen en jongeren met verschillende sociale en economische achtergronden de kans bieden om samen te spelen en te trainen, wat kan helpen de sociale en economische verschillen te verminderen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws