Kleinzoon (9) kickbokslegende Ramon Dekkers blijkt groot vechttalent | video Nieuws
Nieuws

Kleinzoon (9) kickbokslegende Ramon Dekkers blijkt groot vechttalent | video

Kleinzoon (9) kickbokslegende Ramon Dekkers blijkt groot vechttalent | video

Chess de kleinzoon van kickbokslegende Ramon Dekkers won gisteren zijn eerste full contact karatewedstrijd, dit na pas twee maanden geleden te zijn begonnen met de sport.

Dat het vechten doorgegeven wordt van generatie op generatie blijkt uit het feit dat de 9-jarige Chess al zijn eerste wedstrijd wint. Ramon Dekkers wellicht een van de grootste namen uit het kickboksen ooit behaalde grote overwinningen en overleed op veel te jonge leeftijd. Nu gaat dat over op kleinzoon Chess.

"Chess is twee maanden geleden begonnen met kyokushinkai karate op 9-jarige leeftijd, onder begeleiding van trainer/coach John Korebrits", zegt overgrootvader Cor Hemmers. "Vandaag, zaterdag 3 juni 2023, heeft hij zijn eerste gevecht gehad, georganiseerd door dojo Budokai Senshi in Sommelsdijk, Nederland."

Ramon Dekkerd 'The Diamond'

Overgrootvader Cor die Dekkers altijd bijstond bij diens gevechten was aanwezig om Chess te steunen door zijn handen in te tapen, net zoals hij dat ongeveer 40 jaar geleden deed bij Chess' grootvader Ramon."Het was fijn om daar te zijn en te beseffen dat Ramon dit graag zelf had willen doen toen hij nog leefde."

Dekkers was een van de kickbokspioniers die in het buitenland grote successen behaalden. Het lijkt erop dat Chess de eerste stappen heeft gezet om later in zijn grootvaders voetstappen te treden.

4 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws