Kickbokslegende Rob Kaman overleden! 'Sportwereld in rouw' Nieuws
Nieuws

Kickbokslegende Rob Kaman overleden! 'Sportwereld in rouw'

Kickbokslegende Rob Kaman overleden! 'Sportwereld in rouw'

Rob Kaman, de Nederlandse kickbokslegende is overleden, vandaag 31 maart 2024 maakte zijn vrouw Carlotta via het officiële Instagram account van de topkickbokser het trieste nieuws bekend.

"Ik zal voor altijd van je houden...we zullen voor altijd van je houden. Dit is Carlotta, zijn vrouw. Ook al zijn we al een tijdje gescheiden, ik heb dit account voor hem gemaakt...Ik hou van je", schrijft Carlotta.

Kaman's impact op de kickbokswereld

Rob Kaman was meer dan een kampioen. Hij was een pionier die hielp bij het populariseren van kickboksen in Nederland en Europa. Met zijn spectaculaire vechtstijl en onbevreesde karakter inspireerde hij een generatie vechters.

Kaman, geboren in 1960, belichaamde de ware vechtgeest. Op 16-jarige leeftijd begon hij zijn reis in de vechtsporten, met pencak silat als basis. Later stapte hij over op thaiboksen en kickboksen, waar hij zijn ware passie vond. Onder de vleugels van trainers Lucien Carbin en Jan Plas op Mejiro Gym, ontwikkelde Kaman zich tot een geduchte vechter.

Knock-out machine Rob Kaman

In 1980, op 19-jarige leeftijd, promoveerde Kaman naar de A-klasse. Hij domineerde zijn tegenstanders, met een meedogenloze reeks knock-out overwinningen. Het keerpunt in zijn carrière kwam met zijn gevecht tegen Blinky Rodriquez.

Kaman vloerde hem in de tweede ronde met een spectaculaire lage trap, waardoor hij de aandacht van de internationale vechtwereld trok. Vanaf dat moment vocht Kaman met de besten in Thailand, waar hij zijn reputatie als een meedogenloze knock-out artiest vestigde.

Kaman's legendarische titels

Kaman's illustere carrière leverde hem een schat aan titels op. Hij beklom de top van verschillende organisaties, waaronder WKA, ISKA, K-2 en I.M.T.F., en regeerde als wereldkampioen in verschillende gewichtsklassen.

Jaar Organisatie Klasse Titel
1995 K-2 France Grand Prix '95 Champion
1992-94 I.S.K.A. Oriental Rules Light Heavyweight World Champion
1992 I.S.K.A. Full Contact Super Middleweight World Champion
1992 W.K.A. Full Contact Super Light Heavyweight World Champion
1990 I.M.T.F Muay Thai Light Heavyweight World Champion
1989-90 W.K.A. Full Contact Light Heavyweight World Champion
1988-89 W.K.A. Full Contact Light Heavyweight World Champion
1984 P.K.A. Full Contact European Champion
1983-87 W.K.A. Full Contact Middleweight World Champion
Onbekend I.K.B.F. Full Contact Light Heavyweight World Champion

Hij laat een leegte achter in de vechtwereld, maar zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van zijn fans en de vele vechters die hij inspireerde.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws