Kickboksers in de cel! 'Zie je wel vaker bij vechters' Nieuws
Nieuws

Kickboksers in de cel! 'Zie je wel vaker bij vechters'

Kickboksers in de cel! 'Zie je wel vaker bij vechters'

Mohammed J Glory kickbokser, werd recentelijk in de cel gezet op verdenking van drug, wapenhandel en witwassen. Kickbokspionier Thom Harinck heeft hier zo zijn gedachte over.

Als kickbokspionier en grondlegger van de Chakuriki stijl weet Harinck waarover hij spreekt als het neerkomt op ervaring met jongeren uit alle lagen van de bevolking. Als voormalig trainer van legende Badr Hari en andere kickboksgrootheden maakte hij veel mee. Toen bekend werd dat Mohammed J opgepakt was kreeg Harinck te horen; "Zie je wel, allemaal criminelen."

In een uitgebreid interview met de Telegraaf vandaag zegt Harinck dat het wel vaker voorkomt dat kickboksers vast komen te zitten. Maar zegt ook niet te onderschatten wat er zoal in andere sporten als het voetbal gebeurt. Harinck neemt voetbalster Quincy Promes hierbij als voorbeeld van iemand die strandde in het criminele circuit.

Kickboksers komen vaak uit dezelfde wijk als criminelen

"Maar als ik eerlijk ben, zie je het wel vaker met vechters, ja. Die hebben vaak dezelfde achtergrond als criminelen", zegt Harinck die ook aangeeft dat de desbetreffende vechters vaak uit dezelfde wijk komen als de criminelen.

Ook zegt Harinck dat juist het gevangen zetten van jongeren ertoe leidt dat deze nog verder afdwalen. "De gevangenis is het beste opleidingsinstituut voor probleemjongeren om crimineel te worden", aldus Harinck. Lees het hele interview in de Telegraaf.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws