Khabib Nurmagomedov: ‘Vermoedens dat busincident in scene is gezet met hulp UFC’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Khabib Nurmagomedov: ‘Vermoedens dat busincident in scene is gezet met hulp UFC’

Khabib Nurmagomedov: ‘Vermoedens dat busincident in scene is gezet met hulp UFC’

Khabib Nurmagamedov tegen Tony Ferguson de ring in op 7 apri

De koning der UFC-lichtgewichten Khabib Nurmagomedov mag dan Conor McGregor achter zich hebben gelaten door hem twee weken geleden tot overgave te dwingen, de oorzaak van hun ruzie blijft hem nog steeds parten spelen, schrijft MMAweekly.

Ook al lijkt het logisch dat het gevecht tijdens UFC 229 tussen de beide heren zo had moeten zijn, de crux van de rivaliteit tussen Nurmagomedov en McGregor vindt zijn oorsprong in een samenloop van omstandigheden in het begin van dit jaar.

Een eerste aanvaring vond plaats toen Nurmagomedov  en zijn crew UFC vedergewicht Artem Lobov omringden voor een verhitte discussie nadat hij vermoedelijk slecht had gepraat over Nurmagomedov in een interview. Dat had als resultaat dat McGregor van Ierland naar New York vloog voor een gesprek met de UFC, wat uiteindelijk ontspoorde in de aanval op de bus waarin Nurmagomedov en ander vechters zaten die net weer op weg naar hun hotel waren na wat media verplichtingen.

Rol van UFC bij busaanval

McGregor werd later gearresteerd en werd schuldig bevonden voor wangedrag voor zijn rol in de vechtpartij, maar Nurmagomedov vraagt zich af of de UFC geen rol heeft gespeeld bij het opzetten van dit alles.

“laat me jullie vertellen hoe het is gegaan,” legt Nurmagomedov uit aan de Russische televisie, waarvan de tekst werd getranscribeerd door RT Sport. “Ik had een team van ongeveer 20 man. We hadden een soortgelijke bus gehuurd om mee naar de gym te gaan, pers conferenties etc. Maar weet je wat interessant is? Op die dag dat vertelde UFC me dat ik allen moest komen naar de media verplichtingen. Ik was dus op pad met andere vechters die in de rode hoek zouden vechten. Ik zou ook in de rode hoek uitkomen en ik was favoriet. Ik had alleen één iemand van mijn team bij me en mijn manager.”

“Als je terugkijkt naar de beelden, zie je dat de bus bijna bij de uitgang is, en dan opeens stopt de bus en rijdt een stuk terug. Waarom? Als je doorhebt dat de bus wordt aangevallen, dan rijdt je toch weg? Maar deze bus stopte en reed terug. Waarom? Voor mij zijn er nog zoveel vragen. Ik weet niet of de UFC dit in scene heeft gezet of niet.” Nurmagomedov is er niet van overtuigd dat UFC daadwerkelijk een rol speelde in de aanval op de bus van McGregor,  maar hij blijft wel met onbeantwoorde vragen zitten.

In scene gezet

UFC president Dana White heeft eerder de complottheorie van Nurmagomedov – dat UFC wat te maken zou hebben met de aanval van McGregor op de bus – naar het land der fabels verwezen omdat het filmmateriaal later zelfs gebruikt is om het gevecht tegen Nurmagomedov te promoten.

“Zij begonnen de bus aan te vallen, ramen kapot te maken. Het was een groep van ongeveer 20 man. In de bus zaten drie beveiligingsmedewerkers. En zoals je kunt zien op de film, stonden er buiten de bus ook beveiligingsmensen die probeerden Conor tegen te houden,” stelt Nurmagomedov. “In mijn beleving, en ik geef het 70 procent kans, dat het in scene is gezet. Ik wilde naar buiten en zowel alle vechters als hun managers die in de bus zaten hebben dat bevestigd in hun verklaringen. Het gebeurde allemaal binnen twee minuten. Ik weet het niet, maar het voorval werpt een hoop vragen op voor mij.”

Nurmagomedov is nog niet klaar met de toevalligheden die er toe hebben geleid dat hij vermoedt dat UFC ook een vinger in de pap heeft gehad in het voorval.

UFC heeft vinger in de pap gehad

“Er is nog iets wat ik wil uitleggen. In 2017 waren we in gesprek (via privé berichten op Twitter), nog voor dat McGregor naar de lichtgewicht divisie ging. En die berichten zijn er nog steeds. Wij hadden toen een goede verhouding. Na dat wat er gebeurd is tussen mij en zijn team, als hij dacht dat ik over een lijn ben gegaan, waarom heeft hij me dat dan niet verteld in een privé bericht via Twitter? Waarom kon hij niet even zeggen dat we dit moesten oplossen? Nee, McGregor vliegt van Ierland naar New York met camera’s en zijn PR-team die het hele voorval hebben gefilmd,” vertelt Nurmagomedov.

“En nog een ding. Het speelde zich af in het Barclays Center, een grote arena voor 20,000 bezoekers. Hoe wisten zij waar wij precies op dat moment waren? Als 20 tot 30 boze mannen de arena binnenkomen, dan stelt UFC geen vragen? Conor was die dag niet uitgenodigd voor media verplichtingen. De beveiliging had er melding van moeten maken dat 20 tot 30 boze mannen de arena waren binnengekomen. Ze zeiden niets. Ze werden zelfs naar onze bus gebracht.  Weet je, de meeste mensen denken dat ik alleen maar een atleet ben, maar ik ben een geschoold persoon en nog nooit in mijn 15-jarige carrière ben ik nog nooit knock-out gegaan. Dus geloof me, mijn hersens werken prima.”

Conor McGregor heeft de zaak rondom de busaanval intussen afgehandeld met de rechtbank, maar hij wordt nog steeds geconfronteerd met een aanklacht die voortvloeit uit het incident, waaronder een rechtszaak van mede-UFC-vechter Michael Chiesa, die gewond raakte tijdens de bus aanval.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page