Khabib Nurmagomedov opgenomen in UFC Hall of Fame! 'Erg emotioneel' Nieuws
Nieuws

Khabib Nurmagomedov opgenomen in UFC Hall of Fame! 'Erg emotioneel'

Khabib Nurmagomedov opgenomen in UFC Hall of Fame! 'Erg emotioneel'

Khabib Nurmagomedov en Daniel Cormier beiden voormalige MMA-kampioenen zijn vandaag opgenomen in de eregalerij van de UFC de Hall of Fame. Nurmagomedov, 33, is de voormalige lichtgewicht kampioen die stopte met een foutloos 29-0 record. Cormier, 43, is een voormalig tweegewicht kampioen in de UFC.

Beiden kondigden in 2020 aan dat ze stopten met mixed martial arts (MMA). ,,Ik en Khabib gaan samen de eregalerij in, het is gewoon een geweldige avond", zei Cormier tegen de pers. ,,Dit betekent alles voor me."

Cormier een voormalige Amerikaanse Olympische worstelaar, uit Lafayette, Louisiana, werd in 2018 de UFC-kampioen zwaargewicht. Oorspronkelijk afkomstig uit Dagestan in Rusland, verhuisde Nurmagomedov het merendeel van zijn trainingskampen in de UFC naar de American Kickboxing Academy in San Jose, Californië.

Emotioneel

Nurmagomedov wordt beschouwd als de grootste vechters aller tijden en genoot van een enorme rivaliteit met Conor McGregor. Nurmagomedov en McGregor stonden in oktober 2018 tegenover elkaar tijdens UFC 229. Nurmagomedov versloeg de Ier in de vierde ronde. Hij ging in 2020 met pensioen kort na de dood van zijn vader, hoewel hij nog steeds werd beschouwd als in de bloei van zijn carrière.

,,Tien jaar geleden was mijn geest compleet anders", zei Nurmagomedov. ,,Ik word kampioen, ik word rijk, koop alles. Maar de laatste twee jaar, alles wat er gebeurde, veranderde mijn gedachten. De manier waarop ik dacht veranderde. Mijn vader is niet bij mij, en het is erg moeilijk om hier te staan ​​en over hem te praten. Het is heel emotioneel voor mij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws