'Khabib nam McGregor's ziel en gaf het nooit terug!'
Home / Nieuws / ‘Khabib nam McGregor’s ziel en gaf het nooit terug!’

‘Khabib nam McGregor’s ziel en gaf het nooit terug!’

Khabib Nurmagomedov verdedigde 3 jaar geleden met succes zijn lichtgewicht titel tegen aartsvijand Conor McGregor. Het gevecht tijdens UFC 229 in de T-Mobile Arena in Las Vegas op 6 oktober 2018, ontaarde in een waar slagveld.

Het is de verjaardag van een van de belangrijkste en meest gedenkwaardige gebeurtenissen in de geschiedenis van de UFC. De wraakwedstrijd had een donkere opbouw, waarbij Khabib en McGregor diep persoonlijk werden voor het gevecht, waarbij zelfs familie en religie betrokken waren.

Zijn ziel genomen

Dit kwam allemaal ten einde in de UFC-kooi, toen Khabib de onbezonnen Ier in de vierde ronde vernederende versloeg door deze in een wurggreep te nemen. Maar de blijvende herinnering is wat er daarna gebeurde. Toen de Khabib over het hek van de kooi sprong en een chaotische vechtpartij ontketende.

Ali Abdelaziz, de manager van Khabib zegt; ,,Vandaag is een heel speciale dag voor veel mensen over de hele wereld. Toen Khabib de ziel van McGregor nam en hem nooit meer teruggaf, goed zal altijd het kwaad verslaan.” De rivaliteit tussen McGregor en Khabib bleef maar tot een herkansing kwam het nooit. Khabib gaf stopte met vechten en de Ier kreeg andere tegenstanders en raakte in een verliesreeks terecht.

Bekijk ook

‘Vechten voorlopig over!’ Robin van Roosmalen over sportcarrière

Voor Robin en zijn zus Melissa sloeg het noodlot toe in januari dit jaar.

‘Ik maak je af!’ UFC’ers Italiaanse temperament speelt op

De Italiaan was zwaar pissed op de Braziliaan

‘Hij is gevaarlijk en moet gestopt worden!’ Aanklacht tegen McGregor

Ondertussen heeft McGregor nog steeds niet gereageerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page