VIDEO: Bokser stort in door hersenbloeding tijdens gevecht Nieuws
Nieuws

VIDEO: Bokser stort in door hersenbloeding tijdens gevecht

VIDEO: Bokser stort in door hersenbloeding tijdens gevecht

Yeison Cohen stortte in aan het einde van de zevende ronde, trainers snel in actie!

Aan het einde van de zevende ronde stortte Yeison Cohen, 28 in tijdens een vedergewichtwedstrijd tegen Hugo Berrio in Colombia. Yeison Cohen viel aan het einde van de zevende ronde op de grond. De trainer van Cohen weigerde de Venezolaanse vechter de ring in te laten voor de achtste ronde nadat hij iets ongewoons had opgemerkt. Dit alles gebeurde eerder deze maand maar werd afgelopen week naar buiten gebracht.

Cohen lag bewusteloos op de grond

Massa's verzamelden zich rond het lichaam van Cohen in de ring, waarbij een lid van zijn team probeerde hem koel te houden door hem te verkoelen met een handdoek. De scheidsrechter wees Berrio aan als de winnaar, maar de aandacht richtte zich snel tot zijn tegenstander die bewusteloos op de grond lag. Cohen werd met zijn trainer Eddie Pacheco in een taxi naar de nabijgelegen General Clinic of the North Hospital gebracht.

Zijn bezorgde trainers kwamen meteen de ring in

Cohen werd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht waar hij op de intensive care blijft Pacheco zei: "Ik ging op zoek naar een taxi omdat er geen ambulances waren. De taxi bracht ons naar het ziekenhuis, waar ik tot vijf uur 's nachts bleef. "Ik heb nog nooit zoiets gezien, het is enorme wanhoop en angst, en iedereen was van slag."

De dokter ging snel naar hem toe

Berrio's trainer Sergio Chams benadrukte dat het gevecht niet ongelijk was geweest en prees de eerste hulparts. Hij zei: "De dokter ging snel naar hem toe, hij maakte hem wakker en ze namen hem onmiddellijk mee naar het ziekenhuis. "Het was een eerlijk gevecht, er was niets verdachts, het was een competitieve strijd." Gilberto Jesus Mendoza, voorzitter van de World Boxing Association (WBA), zei dat Cohen en zijn gezin zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten van zijn herstel.

Gevecht niet door de WBA gesanctioneerd

Hij zei: "Er is geen verzekering of geld dat boven een leven staat. "Dit zijn echter dingen die promoters moeten naleven, omdat het hun verantwoordelijkheid is. Dit is in vervulling gegaan en het gezin is gesteund". Mendoza wees er ook op dat het gevecht niet door de WBA was "gesanctioneerd", maar dat de organisatie "ingrijpt omwille van de mensheid".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws