Jeugdkickbokser (17) sterft door trap tijdens wedstrijd: 'Familie in shock' Nieuws
Nieuws

Jeugdkickbokser (17) sterft door trap tijdens wedstrijd: 'Familie in shock'

Jeugdkickbokser (17) sterft door trap tijdens wedstrijd: 'Familie in shock'

Op 31 maart 2023 vond in Aktau, Kazachstan, een regionale Nomad MMA-wedstrijd plaats voor kinderen en tieners. Tijdens een van d wedtsrijden kreeg een 17-jarige student van het Polytechnische College van Mangistau een zware trap. Hij viel neer en overleed kort daarna.

Videobeelden en reacties

Een video van het incident circuleert online. Hierop is te zien hoe de jongen na de trapt instort. Hulpverleners waren ter plaatse, maar konden hem niet redden. De familie van de jongen is in shock en vraagt zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De regionale gezondheidsafdeling van Mangistau bevestigde het overlijden van de student die naast MMA ook aan kickboksen deed. De Nomad MMA Federation van Mangistau betuigde hun medeleven en stelde dat er een onderzoek loopt naar de omstandigheden van het incident.

Gevolgen

De tragische dood van de student heeft tot veel discussie geleid over de veiligheid van MMA-wedstrijden. De autoriteiten zijn bezig met een onderzoek om te bepalen wat er precies is gebeurd en of er maatregelen genomen moeten worden om soortgelijke tragedies in de toekomst te voorkomen.

Opvallend is dat beide jeugdvechters volle bescherming droegen, iets wat bij dit soort gevechten in Nederland verplicht is bij de jeugd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws