'Jacht op Joden in Dagestan!' UFC ster Khabib Nurmagomedov's berichten bron van haat? Nieuws
Nieuws

'Jacht op Joden in Dagestan!' UFC ster Khabib Nurmagomedov's berichten bron van haat?

'Jacht op Joden in Dagestan!' UFC ster Khabib Nurmagomedov's berichten bron van haat?

Khabib Nurmagomedov de voormalige UFC kampioen afkomstig uit Dagestan, zou een voorbeeld zijn voor de steun aan de Palestijnen en een graadmeter hoe de moslims in het land tegenover Joden zouden staan.

Tijdens de uitzending van Een Vandaag werden de incidenten en de bestorming van een Israelisch vliegtuig afgelopen weekend in Dagestan onder de loep genomen. Het vliegtuig afkomstig uit Tel Aviv en net was geland, werd bestormd door boze Dagestanen die op zoek zouden zijn naar Joden.

De beelden gingen de wereld over en tijdens de uitzending van Een Vandaag werd gesuggereerd dat berichten van Khabib Nurmagomedov een voorbeeld zouden zijn hoe het sentiment zou zijn onder Dagestanen over Joden. Khabib plaatste een aantal berichten waarin hij zijn afschuw over de bombardementen van Israël weergeeft.

khabib nurmagomedov

Echter blijkt niet uit de posts dat Khabib een hekel aan joden zou hebben. Bij een van de berichten schrijft Khabib; "Moge Allah ons en al onze broeders en zusters in Palestina vergeven, moge Allah hen versterken op het ware pad en hen geduld schenken. Niemand verdient het om gebombardeerd te worden alleen maar omdat ze geboren zijn waar ze geboren zijn."

Wereldwijd spreken bekende vechtsporters hun afschuw uit over wat er in Gaza gebeurt, zoals Badr Hari en vandaag ook Glory Kampioen Rico Verhoeven. Uit niets blijkt dat dit met Jodenhaat verband houdt, eerder met het veroordelen van het doden van onschuldige Palestijnse burgers.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws