'Is dit echt?' Mike Tyson traint in high tech gym voor Jake Paul gevecht (video) Nieuws
Nieuws

'Is dit echt?' Mike Tyson traint in high tech gym voor Jake Paul gevecht (video)

'Is dit echt?' Mike Tyson traint in high tech gym voor Jake Paul gevecht (video)

Bokslegende Mike Tyson bereidt zich voor op zijn controversiële gevecht met YouTuber-turned-bokser Jake Paul in een gloednieuwe, hypermoderne gym in Las Vegas. De vrouw van Tyson, Lakiha, heeft de gym zelf ontworpen.

De clash tussen de zwaargewicht-legende en de social media ster staat gepland voor 20 juli in Texas. Tyson, die bijna 20 jaar uit de ring is geweest, traint onder leiding van MMA-coach Rafael Cordeiro.

Nieuwe Gym in Las Vegas

Voor zijn comeback-gevecht traint Tyson in een gloednieuwe gym op een terrein van Las Vegas Raiders-baas Mark Davis. De gym is gevestigd in de buurt van het trainingscomplex van de Raiders in Henderson, Nevada.

"Mark Davis is een vriend van Mike," vertelt Tyson's zwager Azim Spicer aan USA Today. "Mark heeft ons enorm geholpen door ons toe te staan deze ruimte tijdelijk te gebruiken. Zijn team is fantastisch geweest in het helpen vinden van de beste leveranciers om Mike's droomgym te realiseren."

Lakiha Tyson: Ontwerper van de Gym

Volgens bronnen is het Lakiha Tyson, met wie Mike in 2009 trouwde, die de gym zelf heeft ontworpen. De gym is een kleinere versie van de boksclub die de bokslegende in Saudi-Arabië bezit.

De laatste keer dat Tyson in de ring stond was in 2020 voor een demogevecht tegen Roy Jones Jr die eindigde in een gelijkspel. Zijn professionele bokscarrière eindigde officieel in 2005 na nederlagen tegen Danny Williams en Kevin McBride.

Regels aangepast voor gevecht

Ondanks zijn leeftijd en lange afwezigheid in de ring zal Tyson toch zijn illustere carrière op het spel zetten. Het gevecht met Paul zal wel onder aangepaste regels plaatsvinden. Zo zullen de boksers grotere handschoenen (14oz in plaats van 10oz) dragen en zal het gevecht uit acht ronden van twee minuten bestaan, in plaats van de gebruikelijke drie minuten.

Jake Paul: Onverslagen behalve tegen Fury

Paul, 27 jaar oud heeft een boksrecord van 9-1. Zijn enige nederlaag was tegen Tommy Fury de 25-jarige broer van Tyson Fury, in Saudi-Arabië vorig jaar. Sindsdien heeft de Amerikaan echter drie overwinningen behaald en bereidt zich nu voor op zijn eerste gevecht in het zwaargewicht tegen de legendarische Mike Tyson.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws