'In deze vechtsport wordt je sneller kampioen dan bij andere sporten!' Nieuws
Nieuws

'In deze vechtsport wordt je sneller kampioen dan bij andere sporten!'

'In deze vechtsport wordt je sneller kampioen dan bij andere sporten!'

Voormalig UFC-kampioen Demetrious Johnson beweert dat mixed martial arts (MMA) de gemakkelijkste sport is om een wereldtitel in te winnen.

Johnson, momenteel de regerende ONE vlieggewicht wereldkampioen, neemt een pauze van de sport om na bijna 20 jaar dominantie na te denken over zijn toekomst. Met titels in zowel de UFC als ONE en overwinningen tegen bekende namen, wordt hij beschouwd als een van de beste pound-for-pound vechters ooit.

MMA gemakkelijkste sport om wereldtitel in te winnen

Johnson relativeert echter zijn eigen prestaties door te suggereren dat het winnen van een wereldtitel in MMA eenvoudiger is dan in andere sporten, zoals boksen. Volgens hem heeft MMA het voordeel dat tegenstanders zwakke punten kunnen hebben, terwijl in boksen iedereen even bekwaam is.

Dit maakt het mogelijk om met tekortkomingen toch een kampioen te worden in MMA, in tegenstelling tot boksen waar strikte boksvaardigheden noodzakelijk zijn.

Johnson's dominantie in verschillende organisaties

Met een record van 25-4 sinds zijn debuut in 2009, steeg Demetrious Johnson snel naar de top. Hij werd de eerste UFC vlieggewicht wereldkampioen en verdedigde de titel maar liefst 11 keer voordat hij werd verslagen. Na deze nederlaag maakte Johnson deel uit van een baanbrekende ruil naar ONE Championship.

Sindsdien heeft hij een indrukwekkend 6-1 record opgebouwd, inclusief een trilogie-overwinning en deelname aan het eerste hybride-regels gevecht in de promotie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws