'Ik ben gewoon zwaar genaaid!' Gefrustreerde UFC-ster Adesanya doet boekje open Nieuws
Nieuws

'Ik ben gewoon zwaar genaaid!' Gefrustreerde UFC-ster Adesanya doet boekje open

'Ik ben gewoon zwaar genaaid!' Gefrustreerde UFC-ster Adesanya doet boekje open

Israel Adesanya heeft onthuld dat hij niet geïnteresseerd is om zijn weg te vinden in de wereld van het boksen, in navolging van de gebeurtenissen rondom Francis Ngannou vs. Tyson Fury afgelopen weekend.

Voormalig UFC kampioen Adesanya begeleide samen met Kamaru Usman Ngannou naar de ring en zat ringside terwijl deze het opnam tegen een van de beste zwaargewichten in de boksgeschiedenis. Wat volgde was een van de meest verrassende ontmoetingen in de sport, aangezien Ngannou, die door bijna iedereen was afgeschreven, een van de meest indrukwekkende boksdebuten leverde sinds de oprichting van de sport.

De Kameroener stond zijn man tegenover de lineaire zwaargewicht kampioen en verbaasde de wereld door Fury neer te halen in de derde ronde. Ngannou ging zelfs de volle ronden, eindigde bovenaan en liet 'The Gypsy King' aan het einde van de laatste ronde gehavend en blauw achter. Ondanks zijn verbluffende optreden ontstond er controverse door de juryleden, die de wedstrijd scoorden met 95-94 voor Ngannou, 96-93 voor Fury en 95-94 voor Fury.

Israel Adesanya werd ook benadeeld in bokswedstrijd

Fans en veel van de bokselite waren verontwaardigd, omdat velen geloofden dat Ngannou de strijd had gewonnen en de verrassing van de eeuw had bewerkstelligd. Na de uitslag plaatste Israel Adesanya op sociale media en beweerde dat dit soort gevallen de reden zijn waarom hij niet in de toekomst zal boksen. Het blijkt dat Adesanya zelf flink benadeeld werd in een bokswedstrijd in 2015.

Adesanya kreeg destijds een klap op zijn achterhoofd in de bokswedstrijd en dat werd niet bestraft. Op social media doet hij daar zijn beklag over nadat ook Francis Ngannou bestolen lijkt van de winst tegen Fury.

"Boksen als sport is prachtig. Boksen als bedrijf is verrot... Ik heb mijn tijd doorgebracht in het boksen als een 'nieuweling' in het spel en het voelde makkelijk voor me... Het was leuk, maar ik zal nooit meer boksen, ik geef de voorkeur aan het gebruik van al mijn wapens in een echte strijd." Een duidelijk standpunt van Adesanya over de sport en de politiek rond het boksen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws