'Het is zover': 1 Vechtsportbond in Nederland en einde aan wirwar Nieuws
Nieuws

'Het is zover': 1 Vechtsportbond in Nederland en einde aan wirwar

'Het is zover': 1 Vechtsportbond in Nederland en einde aan wirwar

Jan Willem Landré heeft als kwartiermaker namens NOC*NSF gewerkt aan de oprichting van de nieuwe Nederlandse Vechtsportbond voor kickboksen, thaiboksen en MMA.

Het doel is om de versnippering van vechtsportorganisaties in Nederland aan te pakken, zowel op het gebied van topsport als breedtesport. De nieuwe bond zal zich richten op het ondersteunen van recreatieve vechtsportbeoefenaars, maatschappelijke projecten, regulering van doping, en bredere maatschappelijke erkenning voor de sport. Op 30 november hoopt Landré het bestuur te kunnen presenteren van de nieuwe Nederlandse Vechtsportbond.

De Nederlandse Vechtsportautoriteit, opgericht in 2017, heeft bepaalde activiteiten uitgevoerd om vechtsporten te reguleren. Een groot deel van deze activiteiten zal worden overgedragen aan de nieuwe bond, terwijl andere zaken, zoals een auditcommissie voor evenementen, onder de verantwoordelijkheid van de Vechtsportautoriteit blijven vallen.

Nieuwe Vechtsportbond wil versnippering in Nederlandse vechtsportwereld tegengaan

Negen van de tien convenantpartners die samenwerkten met de Vechtsportautoriteit zullen zich aansluiten bij de nieuwe vechtsportbond, terwijl de World Full Contact Association (WFCA) ervoor heeft gekozen haar activiteiten in Nederland stop te zetten. De nieuwe bond zal organisaties omvatten die officials leveren voor evenementen en samenwerken met commerciële en andere vechtsportorganisaties.

Een belangrijk aspect van de nieuwe bond is het herzien van het verdienmodel van convenantpartners, waarbij de inhuur van officials door evenement promotors in de toekomst via de bond zal verlopen om transparantie en kwaliteit te bevorderen.

NOC*NSF benadrukt het belang van de breedtesport in de nieuwe vechtsportbond. De bond zal zich richten op trainersopleidingen, jeugdsportbeleid, ondersteuning van sportscholen en effectieve communicatie met sporters die lid zijn van de bond. Het bundelen van krachten in de nieuwe bond heeft als doel de breedtesport aanzienlijk te versterken. Lees hier een uitgebreide versie.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws