Hesdy Gerges: 'Plazibat is geen partij voor Rico Verhoeven' Nieuws
Nieuws

Hesdy Gerges: 'Plazibat is geen partij voor Rico Verhoeven'

Hesdy Gerges: 'Plazibat is geen partij voor Rico Verhoeven'

Hesdy Gerges een van Nederlands topkickboksers stopte met wedstrijden en sloeg een andere weg in. Niet eerder vertelde hij over zijn redenen om te stoppen, maar komt nu naar buiten zijn verhaal.

Na een indrukwekkende carrière van 22 jaar, waarin hij het opnam tegen grootheden als Badr Hari en Rico Verhoeven, kiest Gerges voor een nieuwe richting in zijn leven. Zijn besluit om de ring vaarwel te zeggen, markeert het einde van een tijdperk in de vechtsportwereld.

In een openhartig gesprek tijdens de Podcast Nandoleaks onthulde Hesdy Gerges voor het eerst zijn redenen om te stoppen met kickboksen. Op onder andere de vraag of Antonio Plazibat die net als Verhoeven mee doet aan zwaargewicht Grand Prix een gevaar is, zegt Hesdy dat deze geen partij is voor de kampioen.

De beweegredenen van Hesdy Gerges

Gerges, die in 2003 zijn professionele carrière begon en successen vierde in franchises zoals K-1, It's Showtime, Superkombat en Glory, heeft een rijke geschiedenis in de sport. Zijn overwinning op Badr Hari in 2010 voor de It's Showtime-titel in het zwaargewicht was een hoogtepunt in zijn carrière.

Na twee gevechten tegen Glory-kampioen Rico Verhoeven in 2021 en 2022, waarin hij het onderspit dolf, besloot Gerges een andere weg in te slaan. In de podcast spreekt hij over zijn nieuwe focus: het werken met jongeren. Deze nieuwe fase in zijn leven biedt hem de kans om zijn ervaringen en levenslessen, opgedaan tijdens zijn lange en succesvolle carrière in de vechtsport, over te dragen aan de volgende generatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws