'Glory wereldtitels stellen niks voor!' UFC-icoon legt haarfijn uit waarom Nieuws
Nieuws

'Glory wereldtitels stellen niks voor!' UFC-icoon legt haarfijn uit waarom

'Glory wereldtitels stellen niks voor!' UFC-icoon legt haarfijn uit waarom

Daniel Cormier, een prominente vechter en oud kampioen in de UFC, beweerd dat het winnen van Olympisch goud in het worstelen "een miljoen keer" moeilijker is dan het winnen van een titel in Glory kickboksen.

Deze uitspraak zet de moeilijkheidsgraad van het bereiken van de hoogste eer in het worstelen in een nieuw licht, vooral in vergelijking met andere vechtsporten.

Wat maakt Olympisch worstelgoud zo speciaal?

Cormier benadrukte dat het bezitten van Glory Kickboksen titels samen met een UFC-kampioensgordel je nog niet automatisch plaatst op de top van 'Mount Rushmore' van de vechtsporten.

Een gouden medaille in het worstelen gecombineerd met een UFC-titel doet dat wel. Cormier's opmerkingen zijn in het bijzonder gericht aan Alex Pereira, die zowel in Glory heeft gevochten en vanavond Jiri Prochazka treft tijdens UFC 295 in Madison Square, New York, voor de interim lichtgewicht titel.

Onderstaand de vechtrecords van Alex Pereira en Jiri Prochazka

Vechter MMA Record Overwinningen (MMA) Verliezen (MMA) Gelijkspel (MMA) Opmerkelijke Statistieken
Alex Pereira 8-2-0​​ 6 (via KO)​​ 2 0 Voormalig wereldkampioen kickboksen met een record van 33-7, 21 overwinningen via KO
Jiri Prochazka 29-3-1​​ 25 (via KO), 3 (via submission), 1 (via decision)​​ 3 1 -

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws