Glory gaat in gesprek met Badr Hari en McSweeney voor gevecht: Komen de fans nog kijken? Nieuws
Nieuws

Glory gaat in gesprek met Badr Hari en McSweeney voor gevecht: Komen de fans nog kijken?

Glory gaat in gesprek met Badr Hari en McSweeney voor gevecht: Komen de fans nog kijken?

Een schok ging door de kickbokswereld tijdens het Glory 88 Parijs event gisterenavond, toen Badr Hari op het allerlaatste moment zijn gevecht tegen James McSweeney annuleerde.

Dit onverwachte en ingrijpende besluit komt naar voren als een gevolg van de recente aardbeving in Marokko, die talloze slachtoffers heeft geëist. Terwijl sommige leden van de kickboksgemeenschap zich nog steeds verbazen over deze plotselinge wending, heeft Glory aangekondigd dat ze in gesprek gaan om het gevecht op een later tijdstip te organiseren.

Verbazing maar ook begrip

De aankondiging van Badr Hari's annulering van het gevecht tegen James McSweeney op het Glory 88 Parijs event heeft bij fans en insiders in eerste instantie voor verbijstering gezorgd. Het nieuws kwam op een moment dat de verwachtingen voor het gevecht op hun hoogtepunt waren, en velen hadden de avond gemarkeerd om Badr Hari in actie te zien. Zijn beslissing om niet te vechten werd met een mengeling van teleurstelling en begrip ontvangen.

Hoewel Hari's beslissing ongetwijfeld een schokgolf veroorzaakte, is er een diepgaand begrip ontstaan voor de reden achter zijn annulering. De aardbeving in Marokko heeft een groot aantal slachtoffers geëist en heeft de natie in rouw gedompeld. Dit heeft niet alleen de Marokkaanse gemeenschap, maar ook de hele wereld diep geraakt.

Matchmaker Timmers over de situatie

Terwijl fans en experts zich afvragen of het gevecht tussen Badr Hari en James McSweeney ooit zal plaatsvinden, heeft Glory's matchmaker, Robbie Timmers, aangekondigd in een gesprke met het AD, dat hij in gesprek zal gaan met zowel het kamp van Badr Hari als dat van James McSweeney om de mogelijkheden voor de nabije toekomst te bespreken. De vraag blijft of dit gevecht inderdaad zal worden ingehaald of dat er andere plannen worden gemaakt.

Hij benadrukte dat het nieuws over de aardbeving gedurende de dag opstapelde en dat het niet aan anderen was om te oordelen of Hari's beslissing juist was. Timmers wees erop dat zowel Glory als de vechtsportgemeenschap veel Marokkaanse fans en vechters heeft, en dat sommigen, zoals Badr Hari en het voetbalteam, ervoor kozen om op hun eigen manier hun respect en steun te betuigen aan hun volk. Hij benadrukte dat het in dit geval belangrijk was om vechters de mogelijkheid te geven om te beslissen wat voor hen het beste was.

Komen de Badr Hari fans nog wel kijken?

De grote vraag die nu op ieders lippen brandt, is of de fans opnieuw massaal zullen opdraven om Badr Hari in actie te zien wanneer het gevecht tegen James McSweeney uiteindelijk plaatsvindt. Ondanks de kritiek die Hari soms te verduren krijgt, lijkt hij op een solide basis van begrip van zijn trouwe fans te kunnen rekenen.

Dit incident heeft niet alleen de vechtsportwereld, maar ook de hele sportgemeenschap doen beseffen dat er momenten zijn waarop sport even moet wijken voor menselijkheid en medeleven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws