Glory 80 Rellen: Vechtsportautoriteit beraadt zich op stappen
Home / Nieuws / Glory 80 Rellen: Vechtsportautoriteit beraadt zich op stappen

Glory 80 Rellen: Vechtsportautoriteit beraadt zich op stappen

Glory 80 Rellen: Vechtsportautoriteit beraadt zich op stappen

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) geeft vandaag een verklaring af naar aanleiding van de rellen op Glory 80 gisteravond in de Trixxio Arena in Hasselt, België. De VA zal zich de komende dagen nader laten informeren en zich beraden op eventuele vervolgstappen.

Desgevraagd meldt de VA onze redactie vandaag dat men de zaak omtrent de rellen op Glory 80 serieus neemt, ook al valt deze buiten haar jurisdictie. De VA een korte maar krachtige verklaring af.

,,De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) heeft kennisgenomen van de ongeregeldheden rond het kickboksevent Glory 80 in België. Het evenement vond plaats buiten Nederland en is daarom niet georganiseerd onder toezicht van de VA”, schrijft de VA.

Uitgeweken naar België

,,Evengoed zal de VA zich de komende dagen nader laten informeren en zich beraden op eventuele vervolgstappen.” Wat deze stappen inhouden is niet duidelijk. Glory week uit naar België omdat deze overhoop lag met de VA over het anti-doping beleid van de toezichthouder.

Critici zeggen dat het lijkt of Glory niet goed voorbereidt leek op een eventuele escalatie. Terwijl uit het verleden is gebleken dat dat als aangekondigde wraakgevechten risico’s op geweld met zich mee kunnen brengen.

,,De komende dagen zal GLORY samen met de lokale autoriteiten een volledig onderzoek uitvoeren naar dit incident. We zullen alle nodige maatregelen nemen en de strengste sancties, inclusief juridische acties, toepassen op iedereen die hier direct of indirect aan heeft deelgenomen”, aldus een aanvullende verklaring van Glory eerder vandaag.

Bekijk ook

Mohammed Boutasaa in ONE Titel strijd op 21 oktober! 'Beste rivaal tot nu toe'

Mohammed Boutasaa in ONE Titel strijd op 21 oktober! ‘Beste rivaal tot nu toe’

Mohammed Boutasaa, is tot nu toe ongeslagen

Tiet voor wat anders! UFC Vechtster trucje met borsten | video

Tiet voor wat anders! UFC Vechtster trucje met borsten | video

Zij gaf haar volgers op Instagram een ​​kleine demonstratie

Badr Hari vs. Alistair Overeem! 'Wordt het de laatste ronde?'

Badr vs. Overeem! ‘Wordt het de laatste ronde?’

De twee vechters, respectievelijk 37 en 42 jaar oud

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page