'Geen moslims!' UFC's Chimaev teamlid reageert op kritiek Nieuws
Nieuws

'Geen moslims!' UFC's Chimaev teamlid reageert op kritiek

'Geen moslims!' UFC's Chimaev teamlid reageert op kritiek

Khamzat Chimaev heeft misschien op dominante wijze gewonnen bij UFC 279, maar hij maakte niet echt fans in het proces. Chimaev maakte geen geweldige indruk op het Las Vegas-publiek door zijn wedstrijd gewicht niet te halen. UFC-ster Khabib Nurmagomedov uitte ook zijn kritiek op de vechter door te zeggen dat deze geen echte moslims om zich heen zou hebben.

Voormalig UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov weet hoe het is om snel op te klimmen als een ongeslagen ster. Khabib bood onlangs advies aan Chimaev en zei tegen de atleet dat hij een goed team van loyale vrienden om zich heen moest houden. In het bijzonder adviseerde Khabib hem om zich te omringen met moslims. Om hem in het gareel te houden en weg te houden van taxi-stelende herrieschoppers.

Veel respect

Ten minste één lid van het team van Khamzat heeft nu gereageerd. Voormalig UFC Lightweight Reza Madadi heeft met Chimaev getraind bij All Stars MMA in Zweden. Madadi reageerde respectvol op Khabib, verdedigde Chimaev en legde uit dat er goede mensen in zijn hoek zijn, moslim of anderszins.

,,Beste Khabib Nurmagomedov, mijn moslimbroer", schreef Madadi op Instagram. ,,Ten eerste wil ik zeggen dat ik enorm veel respect heb voor jou als atleet en voor al je prestaties in onze geliefde sport MMA. Ik ben ook erg trots op hoe je onze religie, ons geloof en God vertegenwoordigt in al je interviews en optredens."

Niet foutloos

,,Maar ik wil graag mijn reactie geven over uw mening over Khamzat Chimaev die geen moslimteam om zich heen heeft en dat zou de reden zijn waarom hij het gewicht miste. Op dit punt moet ik het niet met je eens zijn. Niet alleen heeft Khamzat vanaf dag 1 moslimvrienden en teamgenoten zoals ik om zich heen gehad, maar ook van vele andere religies en achtergronden. Het zijn mensen die vanaf het begin bij hem waren, hem liefde gaven, bloed, zweet en vreugde deelden en alles gedaan om hem te brengen waar hij nu is (gaat verder onder Instapost).

,,Moslim zijn betekent niet dat we perfect en foutloos zijn, geloof me, ik heb veel fouten gemaakt in mijn leven, zoals veel mensen weten. Met alle respect, jij ook. Dus als je zegt dat je een moslimteam hebt, ben je perfect, daar ben ik het niet mee eens, een team hebben dat om je geeft. in goede en slechte tijden, ongeacht hun geloof of religie is veel belangrijker."

Geen twijfel mogelijk

,,En dat is iets wat Khamzat heeft. Er zijn verschillende problemen waardoor Khamzat het gewicht miste, maar die redenen blijven in het team. Maar hij is nog jong en hij zal leren van zijn fouten. Als een grote kampioen zoals jij, heeft geleerd van je fout toen je gewicht miste, twijfel ik er niet aan dat onze broer Khamzat dat ook zal doen."

Khabib miste zelf een aantal keer zijn wedstrijd gewicht. De uithaal doch respectvol laat zien dat Chimaev zijn team hem compleet steunt. Chimaev zelf heeft tot op heden niet zelf gereageerd op de kritiek van Khabib.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws