Khabib bekritiseert Chimaev: 'Geen moslims om hem heen' Nieuws
Nieuws

Khabib bekritiseert Chimaev: 'Geen moslims om hem heen'

Khabib bekritiseert Chimaev: 'Geen moslims om hem heen'

Khabib Nurmagomedov heeft kritiek op Khamzat Chimev na het falen van laatstgenoemde om gewicht te halen voor UFC 279 vorige week. "Als je moslim bent, moet je goede mensen om je heen hebben", verklaarde de UFC-ster.

Tijdens een recent evenement georganiseerd door de non-profitorganisatie Human Appeal, ondervroeg de voormalige UFC-kampioen het team van Chimaev en merkte op dat de rijzende ster niet wordt omringd door genoeg moslims.

Goede mensen

"Als je een moslim bent, zou je goede mensen om je heen moeten hebben. Moslims die kunnen zeggen. Hé, doe dit niet", zei Nurmagomedov. ,,Ik heb onlangs de weging van Khamzat Chimaev gezien. Ik volgde wat er gebeurde met zijn gewicht en keek naar zijn team. Er zijn geen moslims om hem heen en dit is heel erg. Want als je moslim bent, heb je goede, sterke mensen om je heen nodig. "

Chimaev slaagde er niet in om gewicht te krijgen voor zijn geplande UFC 279 gevecht tegen Nate Diaz, en kwam uit op 178,5 pond, 8,5 pond boven het gecontracteerde gewicht van 170 pond. Het ongeslagen weltergewicht werd later in het co-main event tegen Kevin Holland gezet. Terwijl Diaz tegenover Tony Ferguson stond in het main event. Zowel Chimaev als Diaz wonnen hun respectievelijke gevechten.

Zelfs als je het niet leuk vindt

,,Als je beroemd en rijk wordt, als je macht krijgt en om je heen er geen mensen zijn die advies geven of je niet naar hen luistert, dan zal er iets gebeuren. Je hebt goede mensen nodig, zelfs als je het niet leuk vindt, heb je ze nodig", voegde Khabib toe.

Het is vermeldenswaard dat Nurmagomedov er tijdens zijn UFC-termijn ook meerdere keren niet in is geslaagd om gewicht te maken. Hij miste gewicht voor zijn vierde UFC-gevecht tegen Abel Trujillo bij UFC 160 in mei 2013, en werd twee uur voor zijn geplande weging in het ziekenhuis opgenomen om Ferguson te ontmoeten tijdens UFC 209. De voormalige kampioen had ook moeite om gewicht te halen voor zijn lichtgewicht titelverdediging bij UFC 254.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws