GEEN GROEPSLESSEN: Sportscholen creatief met uitvoeren anti-coranaregels Nieuws
Nieuws

GEEN GROEPSLESSEN: Sportscholen creatief met uitvoeren anti-coranaregels

GEEN GROEPSLESSEN: Sportscholen creatief met uitvoeren anti-coranaregels
GEEN GROEPSLESSEN: Sportscholen creatief met uitvoeren anti-coranaregels

Het is de aankomende weken niet toegestaan om groepslessen te geven op de sportscholen door de nieuwe covid-19 maatregelen.

Grote groepen mensen bij elkaar in een sportschool verhoogt het risico op verspreiding van het covid-19 virus. Dinsdag werd aangekondigd dat er geen groepslessen meer mogen worden gegeven. Toch lijken een aantal sportscholen hier creatief mee om te gaan.

Volgens de nieuwe regels mag een instructeur met maximaal twee personen sporten, zolang iedereen maar voldoende afstand houdt. Wel mogen er van dit soort kleine groepjes meerdere naast elkaar trainen. Maar er mogen niet meer dan 30 personen tegelijk aanwezig zijn. Zo zien sportscholen toch de kans verkapte groepslessen te geven.

Slimme zet of oerdom

Het lijkt een creative manier om toch groepslessen te geven en eerlijk gezegd is de overheid niet duidelijk wat nu precies een groepsles is. Brancheorganisaties NL Actief en Vereniging Yogascholen proberen bij het ministerie duidelijk te krijgen welke definitie geldt, en wat wel of niet mag. Dit houdt sportscholen niet tegen alvast aan de gang te gaan, en deze kondigen dan veelal via social media een oplossing te bieden.

Een bezorgde sportschoolhouder zegt: "Ze denken nu slim te zijn en toch op deze manier een groepsles te geven, maar het risico op besmetting is niet kleiner. Blijkbaar hebben ze niet door dat dit later kan leiden tot complete lockdown van de gyms, ik vindt het oerdom. Laten we wachten tot de overheid of de Brancheorganisaties met meer info komen. "

Zelf bepalen

Toch lijken niet alle sportscholen zomaar een risico te willen nemen een van hen meldt: "vechtsport scholen mogen geen groepslessen geven, maar wel mensen ‘vrij’ laten trainen. Dit geldt zowel binnen als buiten. Het maximum van 30 mensen per ruimte blijft gehandhaafd. "

"Net als de anderhalve meter regel. De bokszaktrainingen (maximaal 18 personen) blijven gewoon doorgaan maar dan wel in een andere vorm. Wil je komen trainen, dan train je voor jezelf! We kunnen dus helaas geen (groeps)les geven. "

Wat zegt het ministerie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat in een reactie aan de NOS weten dat je mag trainen met één of twee mensen, maar niet in de vorm van een groepsles.

Over de verwarring die bij sportscholen hierover bestaat, laat een woordvoerder weten dat de regels altijd ruim te interpreteren zijn, en dat daarom "mensen ook zelf moeten afvragen of een bepaalde les kan of niet".

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws