Gewonde Ngannou behoudt UFC-titel tegen Gane (video)
Home / Nieuws / Gewonde Ngannou behoudt UFC-titel tegen Gane (video)

Gewonde Ngannou behoudt UFC-titel tegen Gane (video)

Francis Ngannou versloeg Ciryl Gane afgelopen nacht op UFC 270 via unaniem besluit. Ngannou blijft hierdoor kampioen. Ngannou stond zwaar geblesseerd in de UFC-kooi doordat hij vocht met gescheurde kruisbanden.

In de UFC 270 headliner in Annaheim, lukte het Ngannou om de zwaargewicht kampioen te blijven in een verrassend gevecht. De jury kwam er aan te pas en kende Ngannou de winst toe met de volgende puntentelling, 48-47, 48-47, 49-46.

Verbazing alom

Dit was Ngannou’s eerste professionele overwinning zonder knock-out. Gane had een sterke start, waarbij hij zijn elite voetenwerk en afstand gebruikte om Ngannou met stoten te domineren gedurende de eerste twee rondes.

Ngannou begon echter in de derde ronde met Gane te worstelen. Dit verbaasde vriend en vijand, omdat Ngannou bekend staat om zijn brute knock-outs. Ngannou raakte Gane met een paar stevige stoten in de vierde ronde. De Fransman concentreerde zich vooral op het behouden van de controle over de toppositie.

Zwaar geblesseerd

Gane domineerde Ngannou vroeg in de vijfde ronde, hij ging voor een grondgevecht en dat leidde ertoe dat Ngannou bovenop kwam te zitten. Ngannou en Gane worstelden op de mat terwijl Gane voor een nieuwe onderwerping ging.

De verdediging van Ngannou hield stand waardoor deze de winst pakte. Ngannou verzekerde zich van zijn eerste titelverdediging en heeft nu zes opeenvolgende gevechten gewonnen. Achteraf verklaarde Ngannou enkele weken gelden het gevecht af te hebben willen zeggen doordat hij zijn voorste kruisbanden in zijn knie had gescheurd.

Bekijk ook

'Stelletje idioten!' Karateka's gestraft na verliezen wedstrijden?

‘Stelletje idioten!’ Karateka’s gestraft na verliezen wedstrijden? | video

Er is wat gegil van omstanders lijken zich er mee te willen bemoeien.

Vies! Vechter knock-out gegooid met hoofd op canvas

Vies! Vechter knock-out gegooid door rivaal | video

Lethwei wordt beschouwd als een van de meest brute vechtsporten ter wereld

KO klapper in 19 sec! UFC'er Ben Rothwell maakt knaldebuut bij BKFC

KO klapper in 19 sec! UFC’er Ben Rothwell maakt knaldebuut bij BKFC

Rothwell die als een razende tekeer ging lijkt gemaakt voor het blote vuist boksen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page