'Winnen dankzij Rico' UFC-kampioen Ngannou klaar voor gevecht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Winnen dankzij Rico’ UFC-kampioen Ngannou klaar voor gevecht

‘Winnen dankzij Rico’ UFC-kampioen Ngannou klaar voor gevecht

'Winnen dankzij Rico Verhoeven!' UFC-kampioen Ngannou klaar voor gevecht
Rico Verhoeven (L) en Francis Ngannou

Francis Ngannou verdedigt zaterdagnacht zijn zwaargewicht titel tegen Cyril Gane tijdens UFC 270. Ngannou zegt te winnen door zijn training met Rico Verhoeven. Het gevecht in het Honda Center, Anaheim (Amerika), houdt al weken de gemoederen bezig.

Het gevecht tussen Ngannou en Gane is er een tussen oude vrienden en trainingsmaten. Beiden hebben hun achtergrond in Frankrijk en kwamen bij de UFC terecht. Ngannou is regerend kampioen en Gane bezit de interim titel van de organisatie. Zowel Ngannou als Gane schakelde de hulp in van Nederlandse kickboksers in hun voorbereiding.

Ngannou en Verhoeven trainden samen bij Xtreme Couture MMA in Las Vegas, kort nadat de Glory kampioen in de ring stond tegen Jamal Ben Saddik in oktober vorig jaar. Gane schakelde Donegi Abena in een van de jonge talenten binnen de kickboksorganisatie. Toch zegt Ngannou met de tips van Verhoeven het voordeel te hebben als het kicckboksen aankomt zaterdag.

Groot voordeel

MMA-vechten bestaat uit verschillende vechtsporten, zo is vechten op de grond naast het boksen en kickboksen daar een van. ,,Als ik vecht kan ik niet alle technieken ten volste gebruiken, maar ik ga er voor staande het voordeel al te pakken”, zegt Ngannou. ,,De tips en training met Rico zal ik daar in mee nemen en mij het voordeel geven.”

Niet alleen Ngannou leerde in de sparring van Verhoeven maar deed ook iets terug. ,,Ik heb Rico wat zaken geleerd over MMA-vechten. Niet alles zal hij kunnen gebruiken in het kickboksen”, aldus Ngannou. Verhoeven kwam deze week naar buiten door te zeggen geen ambities te hebben in het MMA. Ongetwijfeld zal hij het gevecht van zijn trainingsmaat met spanning volgen.

Bekijk ook

Pedo-jagende MMA-vechter blijft in cel: ‘Geen respect voor mensenlevens’

De advocaat van Velasquez had invrijheidstelling op borgtocht gevraagd

Vechtmachine geeft 5 aanvallers pak slaag op parkeerplaats (video)

Wat doe je als er 5 man op je afkomen?

ZIEN! Bokser ring uitgeslagen, land op schoot fotograaf

John "Scrappy" Ramirez sloeg letterlijk zijn tegenstander Jan Salvatierra uit de ring afgelopen nacht in Las Vegas.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page