Gewonde Ngannou behoudt UFC-titel tegen Gane (video) Nieuws
Nieuws

Gewonde Ngannou behoudt UFC-titel tegen Gane (video)

Gewonde Ngannou behoudt UFC-titel tegen Gane (video)

Francis Ngannou versloeg Ciryl Gane afgelopen nacht op UFC 270 via unaniem besluit. Ngannou blijft hierdoor kampioen. Ngannou stond zwaar geblesseerd in de UFC-kooi doordat hij vocht met gescheurde kruisbanden.

In de UFC 270 headliner in Annaheim, lukte het Ngannou om de zwaargewicht kampioen te blijven in een verrassend gevecht. De jury kwam er aan te pas en kende Ngannou de winst toe met de volgende puntentelling, 48-47, 48-47, 49-46.

Verbazing alom

Dit was Ngannou's eerste professionele overwinning zonder knock-out. Gane had een sterke start, waarbij hij zijn elite voetenwerk en afstand gebruikte om Ngannou met stoten te domineren gedurende de eerste twee rondes.

Ngannou begon echter in de derde ronde met Gane te worstelen. Dit verbaasde vriend en vijand, omdat Ngannou bekend staat om zijn brute knock-outs. Ngannou raakte Gane met een paar stevige stoten in de vierde ronde. De Fransman concentreerde zich vooral op het behouden van de controle over de toppositie.

Zwaar geblesseerd

Gane domineerde Ngannou vroeg in de vijfde ronde, hij ging voor een grondgevecht en dat leidde ertoe dat Ngannou bovenop kwam te zitten. Ngannou en Gane worstelden op de mat terwijl Gane voor een nieuwe onderwerping ging.

De verdediging van Ngannou hield stand waardoor deze de winst pakte. Ngannou verzekerde zich van zijn eerste titelverdediging en heeft nu zes opeenvolgende gevechten gewonnen. Achteraf verklaarde Ngannou enkele weken gelden het gevecht af te hebben willen zeggen doordat hij zijn voorste kruisbanden in zijn knie had gescheurd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws