Flinke tegenvaller: Diaz vs. Masvidal bokswedstrijd uitgesteld Nieuws
Nieuws

Flinke tegenvaller: Diaz vs. Masvidal bokswedstrijd uitgesteld

Flinke tegenvaller: Diaz vs. Masvidal bokswedstrijd uitgesteld

De bokswedstrijd tussen fan-favorieten Nate Diaz en Jorge Masvidal is verplaatst van 1 juni naar 6 juli, zo melden bronnen aan MMA-journalist Ariel Helwani.

Naast de datum wijziging verandert ook de locatie van het evenement. In plaats van het Kia Forum in Inglewood Californië, zal de boksclash nu plaatsvinden in het Honda Center in Anaheim.

Vermijden conflict met UFC 302

Volgens Helwani zijn er meerdere redenen voor de veranderingen. Een belangrijke factor was het vermijden van een conflict met UFC 302. Het pay-per-view-evenement van de organisatie, met als hoofdklasse gevecht Islam Makhachev vs. Dustin Poirier, staat ook gepland voor 1 juni.

De Diaz vs. Masvidal-wedstrijd wordt een 10-ronden gevecht op lichtgewicht (79 kilo). In 2019 versloeg Masvidal Diaz nog in een UFC-wedstrijd om de inaugurale BMF-titel te claimen.

Diaz vs. Masvidal: Nieuwe ronde in oude rivaliteit

De 39-jarige Diaz verliet de UFC in 2022 als free agent en maakte afgelopen augustus zijn boksdebuut. Hij verloor toen via unanieme beslissing van YouTuber Jake Paul. Masvidal (39) kondigde in april 2023 zijn pensioen aan uit MMA na een nederlaag tegen Gilbert Burns op UFC 287. Hij liet echter recent weten dat hij "zeker" op een gegeven moment terugkeert naar de UFC.

De locatie- en datumwijziging zorgen voor een onverwachte twist in de aanloop naar deze langverwachte clash tussen twee iconen uit de vechtsportwereld. Fans die geschokt reageerden op het nieuws zullen nu iets langer moeten wachten, maar beloofd wordt een spectaculair gevecht op 6 juli in het Honda Center.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws