Exclusief: Arek Wrzosek spreekt over Glory 80 rellen en ontslag
Home / Nieuws / Exclusief: Arek Wrzosek spreekt over Glory 80 rellen en ontslag

Exclusief: Arek Wrzosek spreekt over Glory 80 rellen en ontslag

Exclusief: Arek Wrzosek spreekt zich uit over Glory 80 rellen en ontslag

Arek Wrzosek werd recentelijk door Glory aan de kant gezet. Tot nu heeft de Pool zijn verhaal niet kunnen doen in de Nederlandse pers. Aan Vechtsport Info verteld de Poolse topatleet nu zijn kant van het verhaal. Volgens Wrzosek klopt er niets van de beweringen van de organisatie en haar CEO Scott Rudmann.

In een exclusief gesprek met onze redactie zegt Wrzosek niet te begrijpen waarom Glory hem via een mail de laan uit heeft gestuurd. ,,Er is met mijzelf geen enkel contact geweest, bovendien klopt er niets wat Scott Rudmann allemaal zegt”, verteld Wrzosek. De kickbokser zegt ook dat hij helemaal geen protest heeft aangetekend bij de VON, de vechtsportbond die het Glory 80 evenement sanctioneerde.

,,Ik heb geen officieel protest ingediend bij de VON, er wordt niet eens gereageerd als ik hen benader of bericht. Geen enkele reactie. Ik heb hen gevraagd wie ik moet spreken over dit soort zaken. Niemand antwoord. Ook Glory geeft geen antwoord, zelfs niet op e-mails van mijn advocaat.” Wrzosek zegt verder Glory haar eigen regels niet naleeft; “na twee rondes stond het 19-18 voor mij, ik was duidelijk aan het winnen”, zegt de vechter.

Bewijzen

Over zijn ontslag door de kickboks organisatie; ,,Glory stuurde mij een e-mail waarin stond dat mijn contract was beëindigd, met daarin wat redenen, maar niemand sprak persoonlijk met mij.” Wrzosek zegt ook dat niemand gevraagd heeft naar zijn kant van het verhaal. Over het feit dat Rudmann via Instagram nogal fel reageerde onder een post van de vechter zegt Wrzosek dat dit lachwekkend is. Maar dat was volgens Wrzosek niet de enige reactie van de Glory CEO.

,,Een of andere gast beledigde mij op social media en deed daar allerlei vergaande beweringen. Zo zou ik als bokszak hebben gefungeerd voor Badr en nog meer onzin. Er was één like op die reactie en dat was van Rudmann. Zo hoort een CEO van een organisatie zich toch niet te gedragen? En ik kan het bewijzen ook”, zegt Wrzosek.

Er gingen geruchten dat Wrzosek tickets voor het event zou hebben verkocht en fans zou hebben uitgenodigd die zich later zouden hebben misdragen. Dit is volgens de Pool complete onzin; ,,Wat een bullshit, waarom zou ik dat doen en mijn eigen wedstrijd verpesten. Bovendien zijn er tickets via mij in een winkel verkocht maar ik heb geen invloed op wie deze kochten. Er is niets van waar. “

Niets uitgelokt

Glory kondigde aan een onderzoek te doen naar de oorzaak en de schuldigen achter de rellen. De organisatie liet Vechtsport Info eerder weten tot op de bodem uit te zoeken wie er verantwoordelijk is, en zelfs juridische stappen te gaan ondernemen. Wrzosek is hier duidelijk over; ,,We hebben video’s waarop te zien is dat mijn fans werden geprovoceerd. Zelfs voor het gevecht. Er valt hen niets te verwijten, zij hebben absoluut niets uitgelokt.”

,,Glory zegt dat dit de eerste keer was dat zoiets gebeurt op een kickboks evenement. Maar ook dat is onzin, zijn ze vergeten wat er op Glory Collision 1 gebeurde toen Badr tegen Rico Verhoeven vocht (fans stonden destijds half in de ring wat flink wat commotie veroorzaakte. red.). ,,Ik was aan het winnen van Badr in Hasselt en dan zullen mijn eigen fans dat voor mij willen bederven, kom op zeg”, aldus Wrzosek die zich onrechtvaardig behandeld voelt. 

Bekijk ook

Vechtmachine klapt aanvallers neer

Vechtmachine klapt aanvallers neer! ‘Flying wat’ (video)

Een man (kickbokser) kreeg het voor elkaar twee aanvallers uit te schakelen die het op hem voorzien hadden.

Vechtheld Steven Seagal duikt op in Oekraïne! 'Russisch woordvoerder'

Vechtheld Steven Seagal duikt op in Oekraïne! ‘Steunt Rusland’

Seagal is bekend van zijn films en is een grootmeester in het Aikido.

Knokken in Amsterdam! 'Hoodfights gaat professional'

Knokken in Amsterdam! ‘Hoodfighters delen zware klappen uit’ (video)

Hoodfights lijken steeds populairder en professioneler te worden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page