'Er gaat bloed vloeien!' Gevaarlijkste vechter ter wereld belooft heftig afscheid gevecht Nieuws
Nieuws

'Er gaat bloed vloeien!' Gevaarlijkste vechter ter wereld belooft heftig afscheid gevecht

'Er gaat bloed vloeien!' Gevaarlijkste vechter ter wereld belooft heftig afscheid gevecht

Dave Leduc stopt met vechten en belooft zijn fans in zijn laatste wedstrijd aankomend weekend het meest bloederige gevecht ooit te voeren.

We staan op slechts enkele dagen afstand van het laatste gevecht van Dave Leduc's carrière, de meest gevaarlijke vechter ter wereld. Aanstaande zaterdag zal de Canadees het opnemen tegen Prom Samnang in zijn afscheidsgevecht in Phnom Penh. Leduc heeft een enorme fanbasis opgebouwd in Myanmar, waar hij regelmatig deelnam aan wedstrijden onder lethwei-regels, voordat de militaire coup het land veranderde. Hoewel hij al vele jaren het land niet heeft bezocht, blijft de Canadees een trotse vertegenwoordiger van de sport.

Leduc heeft een gepassioneerde groep Burmese fans op sociale media en hij deelde op Facebook zijn voorspelling voor het gevecht van dit weekend, waarbij de 31-jarige vechter verklaarde dat er 'veel bloed zal vloeien'.

Andere regels

Leduc heeft zich openlijk uitgesproken als voorstander van kopstoten, die traditioneel worden gebruikt in lethwei. Echter, zijn afscheidsgevecht zal worden gevochten onder een iets ander reglement. Het gevecht zal bestaan uit slechts één ronde van negen minuten. Beide mannen zullen zonder handschoenen vechten, met hun handen omwikkeld met touw.

De twee mannen stonden oorspronkelijk gepland om het op 27 mei tegen elkaar op te nemen in een lethwei-gevecht in Slowakije. Het gevecht werd zes maanden uitgesteld en de regels zullen ook anders zijn, waarbij hoofdbutsen of hersteltijd niet zijn toegestaan.

Uitgesproken criticus

Er is zeer weinig informatie beschikbaar over het daadwerkelijke evenement, dat blijkbaar wordt georganiseerd door een Cambodjaanse promotie genaamd Mas Fight, dat wekelijkse televisiekaarten organiseert. Het is niet duidelijk waar de locatie zal zijn, hoewel eerdere berichten hebben aangegeven dat de show plaatsvindt in een locatie genaamd Town Arena.

Eerder dit jaar toonde de Cambodjaanse premier Hun Manet interesse in het gevecht en vertelde Leduc: "Dank u voor uw steun aan Cambodja en Kun Khmer. Ik wens u succes en zal u ontmoeten wanneer u het Koninkrijk bezoekt." Leduc heeft zich openlijk uitgesproken als criticus van Muay Thai. Terwijl die sport wereldwijd goed is ingeburgerd, zijn Kun Khmer en lethwei nog relatief onbekend, en de mensen in Cambodja en Myanmar lijken oprecht dankbaar te zijn voor de Canadees die heeft geholpen om de internationale bekendheid van hun lokale culturen te vergroten.

Het is niet duidelijk of er een wereldwijde uitzending zal zijn van het gevecht, hoewel het naar verwachting op lokale televisie in Cambodja zal worden uitgezonden. Wat er ook gebeurt, Leduc is er klaar voor om eventuele fans die een manier vinden om te kijken, de garantie te geven dat er bloed zal vloeien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws