Emir 'Mini Khabib': 11-Jarig Kickbokswonder zet de vechtsportwereld op zijn kop Nieuws
Nieuws

Emir 'Mini Khabib': 11-Jarig Kickbokswonder zet de vechtsportwereld op zijn kop

Emir 'Mini Khabib': 11-Jarig Kickbokswonder zet de vechtsportwereld op zijn kop

Afgelopen weekend was Alkmaar het toneel voor de eerste editie van Road2Enfusion, een evenement dat als springplank dient voor opkomende talenten in de vechtsport.

Dit platform geeft jonge vechters de kans om te schitteren en mogelijk ontdekt te worden door Enfusion, met wild cards voor grote evenementen als ultieme beloning.

11-jarige Emir steelt de show en verdient ticket naar Enfusion

Onder de gescoute talenten viel de 11-jarige Emir 'Mini Khabib' Dogan Capraro op, die een ticket verdiende voor het prestigieuze Enfusion evenement in Zeeland op 6 april. Zijn bijnaam 'Mini Khabib', geïnspireerd door UFC-ster Khabib Nurmagomedov, onderstreept zijn vechtlust en talent in de ring.

Een indrukwekkend palmares op jonge leeftijd

Met een achtergrond in K1 kickboksen bij Queensbury BC heeft Emir al op jonge leeftijd een indrukwekkend record opgebouwd. Zijn palmares omvat vier gevechten bij Enfusion, waarbij hij zich 1 keer tot wereldkampioen kroonde, 2 keer Europees kampioen werd en 1 keer de Belgische titel in Muay Thai veroverde.

"Kickboksen is de moeilijkste sport ter wereld. Je moet ervoor zorgen dat jij geen pak rammel krijgt en tegelijkertijd moet je je tegenstander zoveel mogelijk aanraken met stoten," vertelt Emir over zijn passie voor de sport in een eerder interview.

Zijn ambitie reikt ver: "Mijn volgende droom is om wereldkampioen te worden voor mijn 12de. Niets is onmogelijk, zolang je het graag wil en er volop voor gaat."

De toewijding van Emir aan zijn sport, gecombineerd met zijn indrukwekkende prestaties op zo'n jonge leeftijd, maken hem een inspiratiebron voor velen. Met zijn deelname aan Road2Enfusion en het aanstaande Enfusion evenement in Zeeland, staat Emir op de drempel van een veelbelovende carrière in de vechtsport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws