Drugsdrama! MMA Wereldkampioen jarenlang de cel in Nieuws
Nieuws

Drugsdrama! MMA Wereldkampioen jarenlang de cel in

Drugsdrama! MMA Wereldkampioen jarenlang de cel in

In een opmerkelijke rechtszaak is Przemyslaw Mysiala, beter bekend als "De Poolse Beer", vorige week veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de handel in cocaïne. Hij vocht onder andere bij het welbekende PFL.

De 41-jarige martial arts kampioen uit Maidenhead, Berkshire, werd in januari schuldig bevonden aan het leveren van cocaïne en het bezitten van crimineel vermogen. Zijn arrestatie volgde nadat de politie £72.000 in contanten aantrof op de achterbank van zijn auto, die op 8 december 2021 op de A11 nabij Attleborough, Norfolk, werd gestopt.

Sleutelrol in drugsoperatie

Tijdens het proces kwam naar voren dat Mysiala een sleutelrol speelde in een grotere drugsoperatie. Aanklager Isobel Ascherson lichtte toe dat Mysiala vier keer naar Norwich reisde om in totaal bijna 2kg cocaïne te leveren. Na vier dagen van bewijsvoering had de jury slechts iets meer dan drie uur nodig om tot een veroordeling te komen, waarna Mysiala direct in hechtenis werd genomen.

De verdediging, gevoerd door advocaat Tony Montgomery, benadrukte dat de veroordeling enkel gebaseerd was op de laatste van de vier reizen die Mysiala maakte. Montgomery stelde dat, ondanks de aanzienlijke hoeveelheid contant geld, Mysiala slechts een klein deel van de opbrengst ontving.

Gevolgen voor carrière en familie

Hij beschreef Mysiala als een hardwerkende, toegewijde familieman, wiens veroordeling een verwoestende impact zal hebben, niet alleen op zijn carrière maar ook op zijn gezinsleven. "Hij was de kostwinner en zijn afwezigheid zal voelbaar zijn. Hoewel hij mogelijk als trainer kan werken, zal zijn bekendheid hem niet langer ten goede komen," aldus Montgomery.

Rechter Ruth Brander legde Mysiala een gevangenisstraf op van zeven jaar voor het leveren van cocaïne en een jaar voor het bezit van crimineel vermogen, waarbij de straffen gelijktijdig uitgezeten zullen worden. Ze benadrukte dat Mysiala, die tijdens zijn proces toegaf verslaafd te zijn aan amfetaminen, zich bewust had moeten zijn van de schade die drugs aanrichten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws