Doodsoorzaak UFC-icoon Stephan Bonnar (45) naar buiten gebracht Nieuws
Nieuws

Doodsoorzaak UFC-icoon Stephan Bonnar (45) naar buiten gebracht

Doodsoorzaak UFC-icoon Stephan Bonnar (45) naar buiten gebracht

Stephan Bonnar UFC Hall of Famer, stierf aan een overdosis fentanyl zo is duidelijk geworden uit documenten. Bonnar werd dood aangetroffen op 22 december in Las Vegas. Hij was selchts 45 jaar oud.

Het kantoor van de lijkschouwer van Clark County, Nevada, oordeelde dat de dood van Bonnar een ongeluk was. Hij was overleden door een overdosis "Fentanyl, Parafluorfentanyl en Mitragynine intoxicatie" zo blijkt uit een e-mail die MMA Fighting onder ogen kreeg.

Het kantoor van de lijkschouwer weigerde aanvullende details over de dood van Bonnar te verstrekken, daarbij verwijzend naar medische privacywetten. Doorgaans bepaalt het kantoor binnen 90 dagen de oorzaak en de wijze van overlijden, maar een woordvoerder zei dat de zaak van Bonnar extra tijd in beslag nam vanwege aanvullende tests die tijdens een autopsie werden uitgevoerd.

UFC-icoon Stephan Bonnar stierf aan een overdosis medicijnen

Fentanyl is een synthetische opioïde die centraal staat in de aanhoudende opioïdecrisis. Het is 100 keer krachtiger dan morfine en is in verband gebracht met duizenden en duizenden sterfgevallen door overdoses in de VS, velen als gevolg van onbedoelde inname. Parafluorfentanyl is een analoog van fentanyl, terwijl Mitragynine een actief bestanddeel is van de legale pijnstiller Kratom.

De UFC bevestigde eerst de dood van Bonnar vorig jaar en zei dat terwijl de officiële doodsoorzaak nog niet bekend was, dat hij vermoedelijk stierf als gevolg van 'hartcomplicaties'. Recentlijk kwam naar buiten dat ook de dood van Bellator-vechter Jordan Young te wijten zou zijn aan een accidentele overdosis als gevolg van intoxicatie met fentanyl en alprazolam (Xanax).

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws