🎥 'Dit moet je nooit doen!' UFC ster Chimaev geeft advies over straatvechten Nieuws
Nieuws

🎥 'Dit moet je nooit doen!' UFC ster Chimaev geeft advies over straatvechten

🎥 'Dit moet je nooit doen!' UFC ster Chimaev geeft advies over straatvechten

Khamzat Chimaev weet waar hij het over heeft als het op vechten aankomt. Een van de meest gevreesde UFC-vechters die leerde knokken op straat geeft advies.

In de UFC kooi is Chimaev tot nu toe dominant gebleken en dat werd hij niet zomaar, als kind veel gepest om zijn uiterlijk leerde hij de kneepjes van het vechten op straat. Chimaev van Tsjetsjeense afkomst verhuisde naar Zweden, waar hij begon met trainen in worstelen en grappling. Chimaev maakte zijn professionele MMA-debuut in 2018 en kreeg al snel aandacht vanwege zijn dominante optredens en indrukwekkende winsten op zijn tegenstanders.

Chimaev deelde vorige maand een video onder zijn meer dan 120.000 volgers waar hij commentaar geeft op een video waar een jongeman zich verdedigd tegen een aantal aanvallers. "Het belangrijkste is dat je er niet vandoor gaat, maar blijft staan en je verdedigd", schreef Chimaev bij de door hem ge-uploade video.

Weglopen doe je niet in een straatgevecht

Dit maakte de tongen los bij zijn fans; "Het opnemen tegen 3 jongens is nooit ideaal en het kan me niet schelen hoe stoer je bent, je raakt meestal gewond. Maar weglopen is geen optie", schreef een fan onder de post van Chimaev. De jongeman in de video krijgt veel bijval en wordt geprezen om zijn verdediging.

"Goed werd, jezelf altijd verdedigen en je dekking hoog houden." Inmiddels wacht Chimaev op zijn volgende gevecht en wel op middengewicht. "Wij willen alleen een top tegenstander", verklaarde de coach van Chimaev vorige week. En noemde Robert Whittaker en Paulo Costa an potentiële rivalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws