Details Buakaw vs Manny Pacquiao lekken uit: 'complete verrassing' Nieuws
Nieuws

Details Buakaw vs Manny Pacquiao lekken uit: 'complete verrassing'

Details Buakaw vs Manny Pacquiao lekken uit: 'complete verrassing'

De oefenbokswedstrijd tussen Manny Pacquiao en Buakaw Banchamek begint eindelijk vorm te krijgen. De twee mannen zullen elkaar treffen in de Impact Arena in Bangkok op 20 april.

Details over de confrontatie waren er nog niet maar zijn nu prijsgegeven en zorgen voor een complete verrassing. Het gevecht zal namelijk bestaan uit zes rondes, van elk drie minuten lang, met een pauze van twee minuten tussen de rondes. Dit is iets langer dan gebruikelijk in traditioneel boksen.

Prijzengeld en ervaring

Er staat ook een geldprijs op het spel voor de winnaar. De organisatoren hebben aangegeven dat dit 'minstens 10 miljoen baht (ongeveer 289.000 USD)' zal zijn, maar het is niet duidelijk of dit bovenop of in plaats van hun reguliere gage komt.

Voor Pacquiao, die gewend is aan veel grotere gages (120 miljoen dollar per gevecht. Red.), betekent dit waarschijnlijk een verlaging van zijn eisen sinds hij professioneel boksen heeft ingeruild voor oefengevechten. Voor Buakaw zou dit een aanzienlijk bedrag zijn en als extra motivatie kunnen dienen voor zijn boksdebuut.

Nieuwe uitdagingen en toekomstplannen

Boksen is een geheel nieuwe ervaring voor Buakaw, die zijn hele carrière heeft doorgebracht in kickboksen en Muay Thai. Hij stapt relatief laat in zijn leven over naar de bokssport. Met 41 jaar is hij een paar jaar jonger dan Pacquiao en heeft hij ook veel regelmatiger gevochten, zij het onder totaal andere regels.

De Impact Arena, met een capaciteit van 12.000, heeft sinds 2018 geen bokswedstrijd meer gehost. Conor McGregor heeft interesse getoond om tegen Pacquiao te vechten, wat een veel grotere zak geld voor de Filipijn zou kunnen betekenen. Zijn gevecht met Buakaw zal waarschijnlijk toch wereldwijd fans aantrekken die het gevecht niet willen missen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws