Gevecht 281: Buakaw onthult datum voor bokswedstrijd tegen Manny Pacquiao Nieuws
Nieuws

Gevecht 281: Buakaw onthult datum voor bokswedstrijd tegen Manny Pacquiao

Gevecht 281: Buakaw onthult datum voor bokswedstrijd tegen Manny Pacquiao

Manny Pacquiao, een van de grootste namen in de bokswereld, staat gepland om Buakaw Banchamek te ontmoeten in een bokswedstrijd. De twee zullen elkaar treffen op 20 april, hoewel de locatie van het evenement nog onbekend is.

Aankondiging van het gevecht

Buakaw Banchamek, die bekendheid verwierf als een K-1 ster aan het begin van deze eeuw, maakte het nieuws bekend via een bericht in het Thais op Facebook:

"Het komt eraan. 20 april 2024."

Boksdebuut van Buakaw

Dit gevecht, dat eerder dit jaar werd aangekondigd zonder specifieke datum of locatie, markeert het boksdebuut van Buakaw. Pacquiao, ondanks zijn officiële aankondiging van pensioen, blijft een prominente figuur in de sport. Beide mannen delen een gewichtsklasse, met Pacquiao die zijn carrière afsloot in de gewichtsklasse tussen 147 en 154 pond, dezelfde divisie waarin Buakaw vecht.

Een gevecht om geld

Een gevecht tussen Buakaw en Pacquiao zou enorm veel interesse wekken in Thailand. Hoewel Buakaw niet zo bekend is op wereldniveau, zijn er duidelijk grotere matchups mogelijk voor de Filipijnse bokser.

Afgelopen weekend maakte Conor McGregor duidelijk dat hij tegen Pacquiao wilde vechten. Tijdens een gesprek met Cristiano Ronaldo bij een zwaargewicht boksevenement in Saoedi-Arabië leek hij te suggereren dat de gewichtsklasse een probleem was.

McGregor, die gevochten heeft op 170 pond en aanzienlijk gespierder lijkt sinds zijn laatste gevecht, zou veel groter zijn dan Pacquiao. Zijn professionele boksrecord mag dan 0-1 zijn, maar een gevecht tegen hem zou de 'money fight' zijn voor de Filipijn en zou zeker pay-per-view inkomsten genereren.

Het is nog onduidelijk wie het gevecht met Buakaw zal financieren, maar volgens de Thai vindt het plaats op 20 april.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws