'De echte koning van het kickboksen is niet meer!' Het einde van een tijdperk Nieuws
Nieuws

'De echte koning van het kickboksen is niet meer!' Het einde van een tijdperk

'De echte koning van het kickboksen is niet meer!' Het einde van een tijdperk

Rob Kaman, de naam die bij menig hedendaagse kickboksfan geen belletje rinkelt, was in de gloriejaren van de sport een fenomeen. Als een van de eerste Nederlandse vechters die furore maakte buiten onze landsgrenzen, belichaamde hij de kracht en finesse van het kickboksen.

De dodelijke lowkick en een onvergelijkbaar talent

Kaman, gevreesd om zijn dodelijke lowkicks, vocht met een flair en precisie die hem de bijnaam "de ma met de dodelijke lowkicks" opleverde. Buiten de ring was hij een aimabele man die met zijn levenslessen en ervaringen een inspiratiebron was voor velen.

Een opmerkelijk detail uit Kaman's leven is zijn korte periode bij Ajax in de jeugd. Voetbaltalent alom, maar zijn ware passie lag in het kickboksen. De vechtsportwereld omarmde hem met open armen en Kaman klom al snel op tot de top.

Bert Kops de bekende coach en goede vriend van Kaman verteld in de Vechtersbazen Podcast over Kaman. "Hij had zo'n groot talent dat was niet te evenaren. Hij werd echt gezien als een ware God", zegt Kops.

Een legende die voortleeft

Rob Kaman is op 63-jarige leeftijd overleden, maar zijn nalatenschap in de kickbokswereld is onvergankelijk. Hij inspireerde generaties vechters en pioniers, en zijn naam zal voor altijd verbonden blijven aan de gloriejaren van het kickboksen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws