NEDERLANDER DAAGT BOKSBOND AIBA UIT: 'Maak mij president' Boks Nieuws
Boks Nieuws

NEDERLANDER DAAGT BOKSBOND AIBA UIT: 'Maak mij president'

NEDERLANDER DAAGT BOKSBOND AIBA UIT: 'Maak mij president'
NEDERLANDER DAAGT BOKSBOND AIBA UIT: 'Maak mij president'

De internationale boksbond AIBA staat onder druk na diverse controversies en het opstappen van de voormalige President.

Boris van der Vorst wil de uitdaging aangaan de AIBA en het boksen weer op de goede lijn te zetten. Hij solliciteert dan ook naar de baan als president van de International Boxing Association (AIBA). De AIBA is een sportorganisatie die amateur (Olympische) bokswedstrijden sanctioneert, wereld en ondergeschikte kampioenschappen toekent.

Stuurloze organisatie

Gafur Rakhimov, de voormalige president van de AIBA kwam in opspraak wegens beschuldigingen van banden met de georganiseerde misdaad, hij stapte in 2019 op en werd door interim-president Mohamed Moustahsane opgevolgd. Deze pakte niet lang daarna zijn biezen en de organisatie bleef stuurloos.

Van der Vorst die al jaren actief is binnen de Nederlandse boksbond neemt nu het initiatief door de rol van AIBA president op zich te willen nemen. In een brief aan de presidenten en secretarissen generaal van de nationale AIBA afdelingen zette hij zijn motivatie uiteen, en vraagt steun.

Ik ben jullie man

"We weten allemaal dat onze sport in ernstige moeilijkheden verkeert. In feite hebben wij de spreekwoordelijke 8 tellen gehad. Het IOC heeft de opname van boksen in de Olympische Spelen in twijfel getrokken. Het is tijd om het tij te keren en het boksen terug te brengen waar het hoort," zegt van der Vorst.

Boksen zit van der Vorst in het bloed, hij komt uit een echte boksfamilie. en is opgegroeid met de sport. "Mijn oom had vroeger een boksschool in Utrecht, Nederland, en ik werd verliefd op de sfeer in de sportschool,"zegt van der Vorst. Toen ik werd verkozen tot voorzitter van de Nederlandse Boksbond, stond het voor vergelijkbare uitdagingen als AIBA nu ondervindt, " aldus van der Vorst.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws