BREAKING! OCC MMA debuteert met groots vechtsportevenement in Nederland Nieuws
Nieuws

BREAKING! OCC MMA debuteert met groots vechtsportevenement in Nederland

BREAKING! OCC MMA debuteert met groots vechtsportevenement in Nederland

Op zaterdag 9 maart 2024 organiseert de nieuwe en ambitieuze organisatie Orange Combat Championship (OCC) een groots vechtsportevenement in de Emergohal in Amstelveen. OCC, die sterke connecties heeft met professionele MMA-organisaties wereldwijd, positioneert zich als een serieuze speler in de wereld van Mixed Martial Arts (MMA).

Een spectaculair evenement in Amstelveen

Het evenement in de Emergohal belooft een groot spektakel te worden. Bezoekers kunnen een professionele Octagon verwachten, uitgerust met grootbeeldschermen en een indrukwekkende stage. Dit evenement valt onder de auspiciën van de MMAAN, die een convenant heeft met de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA), wat zorgt voor een professionele en goed gereguleerde setting.

Eén van de promotors is Apy Echteld, de man achter het voormalige M1 en het huidige Nextreme. Het succesvolle Poolse zakenkoppel Magdalena en Chris Kulczycki zijn de drijvende krachten achter het nieuwe initiatief.

Nieuwe speler op het MMA toneel: OCC MMA en STRIKING MMA Gala

Het evenement in Amstelveen, waarvan de organisatie in handen is van vechtsportbedrijf RINGS, is het debuut voor OCC MMA die grootse ambities heeft en onder andere Kickboksers uitnodigt om zich aan te sluiten.

“Kickboksers lopen tegen beperkingen aan, als je niet bij een grote organisatie terecht kunt houdt het al snel op als je A-vechter bent”, zegt Milco Lambrecht bekend als promotor van RINGS tegen Vechtsport Info: “OCC MMA wil dit doorbreken door deze vechters een podium te bieden”.

MMA en STRIKING MMA: Een platform voor talent

OCC MMA NEXT LEVEL streeft ernaar een platform te zijn waar amateur MMA-vechters en Striking MMA-vechters zorgvuldig worden begeleid naar professionele divisies. Striking MMA, een sterk opkomende sport naast het traditionele MMA, legt de nadruk op het staande gevecht.

“Dit lijkt veel op kickboksen, maar wordt uitgevoerd met speciaal ontwikkelde 7 Oz handschoenen, die specifiek voor dit systeem zijn ontworpen”, zegt Lambrecht die medeorganisator is van het prestigieuze evenement op 9 maart.

Matchmaking en toekomstvisie

De matchmaking voor het evenement zal bestaan uit maximaal 17 wedstrijden, waarbij zowel talent als spektakel centraal staan. Het OCC MMA evenement markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van MMA en Striking MMA in Nederland.

Het biedt een unieke kans voor zowel amateurs als liefhebbers van vechtsporten om de opwinding en dynamiek van deze sporten van dichtbij te ervaren.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws