Olympisch bokskampioen (22) gedood tijdens strijd in Oekraïne! 'Grote belofte' Nieuws
Nieuws

Olympisch bokskampioen (22) gedood tijdens strijd in Oekraïne! 'Grote belofte'

Olympisch bokskampioen (22) gedood tijdens strijd in Oekraïne! 'Grote belofte'

Maksym Galinichev (22) was een getalenteerde bokser Europees jeugdkampioen en medaillewinnaar van de Olympische Spelen voor de jeugd. Hij sneuvelde in de strijd tegen de Russische bezetter.

De bokswereld is in rouw nu bekend is dat Galinichev een van de grootste boksbeloftes begin maar is gedood in de strijd tegen de Russen in Oekraïne. Galinichev kwam om het leven in de hevige strijd in de regio Luhansk in de strijd om het dorp Chervonopopivka. Vrijwel gelijk na de inval dan de Russen een jaar gelden sloot Galinichev zich aan bij het Oekraïense leger. Hij raakte twee keer gewond, maar na herstel keerde hij toch terug naar het front.

Galinichev won op 17-jarige leeftijd de gouden medaille op de Europese Jeugdkampioenschappen en versloeg al zijn tegenstanders en won hij een ticket voor de Olympische Jeugdzomerspelen 2018 in Buenos Aires. Op de Spelen in Argentinië won de Oekraïner een zilveren medaille.

Maksym Galinichev sneuvelt aan front in Oekraïne: bokswereld in rouw

Minder dan een maand voor de grootschalige invasie van Rusland, op 30 januari 2022, werd Galinichev de Oekraïense bokskampioen onder de 22 in de gewichtsklasse van 54 kg. En al in mei weigerde hij opzettelijk deel te nemen aan het Europees kampioenschap en ging als vrijwilliger bij de luchtlandingstroepen.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de 22-jarige bokser al een gezin en een jonge dochter, Vasilina, die in februari drie jaar werd. Degenen die de carrière van Galinichev volgden, herinneren zich hem als een hardnekkige vechter die altijd interessant boksen toonde. Hij droomde ervan de Olympische Spelen te winnen, maar gaf in plaats daarvan zijn leven voor Oekraïne.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws