Bellator kampioen Yaroslav Amosov verruilt oorlog in Oekraïne voor MMA-kooi Nieuws
Nieuws

Bellator kampioen Yaroslav Amosov verruilt oorlog in Oekraïne voor MMA-kooi

Bellator kampioen Yaroslav Amosov verruilt oorlog in Oekraïne voor MMA-kooi

Yaroslav Amosov haalde de krantenkoppen toen hij zich terugtrok uit zijn titelgevecht om in de Oekraïne de Russische invasie te bestrijden vorig jaar.

Hij begroef zelfs de Bellator-titelriem onder zijn ouderlijk huis om het veilig te houden. Nu keert hij terug uit Oekraïne om de Belltor MMA kooi weer in te gaan, ondanks de oorlog die voortduurt.

Amasov legt uit waarom hij terugkeert naar de kooi: "Toen Midden-Oekraïne eenmaal was bevrijd, en de stad waar ik vandaan kom, toen dat gebied eenmaal vrij was van Russen, begon ik het gevoel te krijgen dat ik veel druk kreeg van mijn familie en van mijn vrienden en geliefden," zegt Amosov. “Ze zeiden: ‘Luister, onze directe omgeving is bevrijd. "

Yaroslav Amosov verruilt oorlog in Oekraïne voor MMA-kooi

"Het is tijd dat je weer gaat vechten en je bekendheid en je platform gebruikt om de stem te zijn van wat hier gebeurt, in plaats van fysiek op de grond te staan. Het was geen gemakkelijke beslissing. Er was veel druk van mijn familie, van mijn vrienden. Maar uiteindelijk besloot ik dat ik dat ging doen", zegt Amasov.

Amosov neemt het op 25 februari op tegen Logan Storley op Bellator 291 in Dublin, Ierland, maar zijn land is niet ver uit zijn gedachten. "Dit zal een enorm litteken achterlaten in onze natie", zei Amosov.

“Dit zal altijd herinnerd worden. Dit zal niet iets zijn dat gemakkelijk zal worden vergeten. Er zal een impact zijn. Natuurlijk zijn mensen optimistisch dat de oorlog ooit zal eindigen, maar niemand weet wanneer. Dit lijkt nog wel even te gaan duren.''

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws