'Bescherm Mike Tyson!' Jake Paul bokswedstrijd op de tocht Nieuws
Nieuws

'Bescherm Mike Tyson!' Jake Paul bokswedstrijd op de tocht

'Bescherm Mike Tyson!' Jake Paul bokswedstrijd op de tocht

De geplande bokswedstrijd tussen Jake Paul en Mike Tyson op 20 juli 2024 in de AT&T Arena in Texas stuit op steeds meer weerstand. De onlangs aangekondigde boksregels zorgen voor opschudding en bezorgdheid.

Afwijking van conventionele regels: 2 minuten rondes en 16 ounce handschoenen

Gisteren werden de regels bekendgemaakt waaraan Paul en de 58-jarige bokslegende Tyson zich zullen moeten houden. Deze regels wijken opvallend af van de norm in professioneel boksen.

De rondes duren 2 minuten in plaats van de gebruikelijke 3 minuten, en de boksers dragen handschoenen van 16 ounce in plaats van 10 ounce.

Knock-out only, angst voor ernstig letsel

Een extra controversieel aspect is dat de wedstrijd enkel beslist kan worden via knock-out. Dit baart fans en experts zorgen, die vrezen voor de veiligheid van Tyson.

Sommigen hopen zelfs dat de wedstrijd een demonstratie wordt of dat Tyson bewust zal verliezen om ernstig letsel te voorkomen.

Tegenstanders uiten kritiek "Onverantwoord" en "oneerlijk"

Critici uiten felle kritiek op de regels. Ze noemen de 2 minuten rondes "onverantwoord" voor Tyson, gezien zijn leeftijd en conditie. De 16 ounce handschoenen worden gezien als een voordeel voor Paul, die minder ervaring heeft met boksen.

Veel fans hopen dat de regels nog heroverwogen worden. Sommigen suggereren dat de wedstrijd als demowedstrijd georganiseerd zou kunnen worden, zonder officiële winnaar. Anderen pleiten voor eerlijke voorwaarden die de veiligheid van beide boksers garanderen.

Bokswedstrijd onzeker

De controverse rond de regels heeft de toekomst van de bokswedstrijd onzeker gemaakt. Het is onduidelijk of de regels nog zullen worden gewijzigd of dat de wedstrijd onder de huidige voorwaarden zal plaatsvinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws