BADR VS BENNY: 'Het uur van de waarheid voor het kickboksen' Nieuws
Nieuws

BADR VS BENNY: 'Het uur van de waarheid voor het kickboksen'

BADR VS BENNY: 'Het uur van de waarheid voor het kickboksen'
BADR VS BENNY: 'Het uur van de waarheid voor het kickboksen'

Badr Hari en Benjamin Adegbuyi staan vandaag voor een zware taak. Niet alleen de winst staat op het spel. Ook de toekomst van het kickboksen lijkt van hun gevecht af te hangen.

Voor Badr Hari en Benjamin Adegbuyi is het vandaag dan eindelijk zover. De gehypte wedstrijd die een paar keer werd verzet zal dan eindelijk plaatsvinden. GLORY Kickboxing brengt de twee vechters alsnog samen, in wat meer is dan alleen een simpele kickbokswedstrijd of event.

De ondergang

Met de komst van het coronavirus leek ook het kickboksen in een stroomversnelling van negativiteit te zijn geraakt. Sport events werden gecanceld, zo ook in de vechtsport. In combinatie met het ter ziele gaan van de op dat moment grootste kickboks organisatie GLORY, een teken aan de wand.

GLORY krabbelde gedeeltelijk op en zet nu alle zeilen bij. Een event neerzetten met een van de bekendste namen uit het kickboksen van de afgelopen jaren, Badr Hari, lijkt een en nodige en bovenal slimme zet. ,,Het kickboksen kreeg een klap maar moet terug naar waar het stond ,,aan de top van de berg", aldus de algemene mening.

Help de sport weer omhoog

Het GLORY 76 event van vandaag is een andere dan de fans gewend zijn. En kreeg zelfs een topsportstatus van het NOC*NSF. Niet live vanaf de tribunes meekijken, maar via betaalde online PPV stream. Bronnen melden dat er rond de 70.000 aankopen gedaan moeten worden. Om het event winstgevend te krijgen en een volgende te garanderen (Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik).

Zal dit lukken, gaan de over het algemeen als zuinig bestempelde Nederlanders betalen? De vraag rijst waarom niet. ,,€12,99 is een stuk goedkoper dan een kaartje kopen aan de deur, bovendien geen reiskosten of een dure parkeerplek. Snel gerekend bespaart de gemiddelde fan al ruim €100,- uit", zegt een liefhebber.

D-Day

Toch zullen er fans op zoek gaan naar een gratis stream. Dit brengt risico's met zich mee als virussen die de computer kunnen ontregelen. Als fan moet je dan niet willen. ,,Want als je een echte kickboksliefhebber bent steun je de sport en koopt je een digitaal kaartje", aldus een reactie op social media over deze issue.

Vandaag is het dus D-Day, niet alleen voor Badr en Benny, ook voor alle andere kickboksers op het event en daarbuiten. Laat staan een ieder er omheen die ook zijn geld verdiend om de sport levend te houden. Zoals de Engelsen zeggen "Fingers Crossed" op een goede afloop.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws