'Badr Hari gaf expres op tegen Jurjendal en faked blessure!' James McSweeney haalt fel uit naar legende Nieuws
Nieuws

'Badr Hari gaf expres op tegen Jurjendal en faked blessure!' James McSweeney haalt fel uit naar legende

'Badr Hari gaf expres op tegen Jurjendal en faked blessure!' James McSweeney haalt fel uit naar legende

James McSweeney heeft vorige maand zijn gevecht gemist in Parijs tegen Badr Hari omdat de legendarische kickbokser op het laatste moment afzegde vanwege de aardbevingsramp in zijn thuisland Marokko. Vandaag haalt de Brit fel uit naar de Marokkaanse legende.

Gisteren verloor Badr Hari zijn gevecht tegen Uku Jurjendal tijdens Glory 89 in Bulgarije. Vandaag deelde McSweeney zijn gedachten hierover op Instagram.

"Hallo allemaal, ik krijg veel berichten over wat ik vind van het gevecht van Badr Hari gisteravond bij Glory Kickboxing. Ik moet eerlijk zijn. Wat ik nu ga zeggen, wist ik al een tijdje. Badr Hari was tot ongeveer 2012 een absolute grootheid, maar er is iets veranderd bij hem. We zagen niet alleen fysieke zwakheden, maar nog belangrijker was dat zijn mentaliteit zwak leek tijdens gevechten. Telkens als een tegenstander terugvocht, leek het erop dat Badr op zoek was naar een manier om op te geven...", zegt McSweeney.

"In het begin was het niet zo duidelijk, maar al snel herkende ik het patroon. Jongens, Badr Hari heeft bijna 8 jaar lang geen gevecht gewonnen. Het spijt me, maar je moet begrijpen dat wanneer je tegen hem vecht, je alleen maar kijkt naar deze zwaktepatronen. Ik zag dit patroon in veel van zijn recente gevechten, zoals het simuleren van blessures aan zijn arm of elleboog in het gevecht tegen Rico, en later het knieblessure incident in het tweede gevecht tegen Rico. Toen gaf hij op in het gevecht tegen Benny. We zagen hetzelfde patroon toen hij tegen de Poolse vechter vocht en ook in het gevecht tegen Overeem..."

IN DEZE SPORT MOET JE LETTEN OP WAT MENSEN DOEN, NIET OP WAT ZE ZEGGEN...

"Ik merkte dat Badr zich op mijn persconferentie niet mengde met anderen, hij sprak niet met de media, zelfs niet toen ze in het Arabisch tegen hem spraken (zijn eigen landgenoten). Het was respectloos. Zelfs op de dag van mijn gevecht deed hij geen moeite om zijn handen in te laten wikkelen, hij bereidde zich niet voor, hij wist dat hij niet zou vechten", aldus Mcsweeney die zijn kritiek niet onder stoelen of banken steekt.

"Gisteravond zagen we een zeer trage en uit vorm zijnde Badr Hari, en zodra hij werd geraakt, ging hij neer en vervolgens simuleerde hij een blessure na de tweede knockdown (WEER). Ik wil niet respectloos zijn, maar dit zijn de feiten. Je moet het patroon van de afgelopen 8 jaar zien. Kun je je voorstellen dat je 8 jaar lang geen gevecht wint... Niemand zou die man serieus nemen."

"DIT IS DE REDEN WAAROM IK ER 100% VAN OVERTUIGD WAS DAT IK MIJN GEVECHT IN PARIJS OP 9 SEPTEMBER ZOU WINNEN. Ik wens Badr succes in wat de toekomst ook voor hem in petto heeft, maar het is duidelijk dat hij beter niet meer zou moeten vechten...", sluit McSweeney af die eerder zeer respectvol over Badr sprak maar nu een flinke ommezwaai lijkt te hebben gemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws