Als je geen Rico of Badr bent val je om! 'Covid-19 als vechtsport killer' Nieuws
Nieuws

Als je geen Rico of Badr bent val je om! 'Covid-19 als vechtsport killer'

Als je geen Rico of Badr bent val je om! 'Covid-19 als vechtsport killer'

De coronapandemie is weer in alle hevigheid opgelaaid, de angst bij de ondernemers zit er goed in, ook die in de vechtsport wereld. Ook de vechters zijn onzeker van hun toekomst en zien de afgelopen twee jaar inkomsten aan zich voorbij gaan. Maar dat is nog niet alles.....

,,Ik ben straks te oud om te vechten", zegt een vechter die liever anoniem blijft. ,,Ik ben niet gevaccineerd en mag niet in het buitenland vechten." Op de vraag waarom hij liever niet met naam en toenaam genoemd wil worden zegt hij; ,,Ik wil niet onder de zogenaamde wappies geplaatst worden. Bovendien en ik bang dat ik straks nergens meer aan de bak kom. "

,,Het is heel simpel, als je geen Rico Verhoeven bent of een Badr Hari kun je het wel vergeten. Glory werkt via PPV en krijgt zo geld binnen en kunnen hun vechters dik betalen. De grote organisaties waar ik voor vecht hanteren dit niet, dus waar haal ik mijn inkomen vandaan. Ik ben maar gaan werken want trainen haalt toch niks uit.

Dit gaat niet goed

Niet alleen de vechters denken er zo over, ook een aantal organisatoren van middel en grote events zien het geld en reserves wegstromen. Inmiddels zijn er al in ons land een aantal vechtsport evenementen afgelast een organisator zegt: ,,Het klote ervan is dat er zoveel geld in is gaan zitten. Nu komt de overheid weer met maatregelen, we kunnen geen kant op. "

Verwacht wordt dat de overheid de teugels nog meer zal aanhalen. Deze week volgt nog een persconferentie waar naar verluidt gewaarschuwd gaat worden dat een ieder zich aan de maatregelen moet houden. Gaan de Covid besmettingen alsnog omhoog zullen er uitgebreide lockdown kunnen volgen, gevreesd wordt dat dan alle events voor langere tijd van de baan zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws