Adesanya: 'Ik hoop Pereira binnen 4 gevechten te treffen in de kooi'
Home / Nieuws / Adesanya: ‘Ik hoop Pereira binnen 4 gevechten te treffen in de kooi’

Adesanya: ‘Ik hoop Pereira binnen 4 gevechten te treffen in de kooi’

Israël Adesanya, verlangd naar wat vers bloed in de middengewicht divisie, en besteedde zaterdag veel aandacht aan het UFC-debuut van Alex Pereira. En het beviel wat hij zag. Pereira, een voormalig GLORY Kickboxing-kampioen die twee kickboks-overwinningen op Adesanya heeft behaald, versloeg Andreas Michailidis met een vliegende knie tijdens UFC 268.

Kampioen Adesanya, de nummer drie mannelijke vechter van de UFC en eigenaar van drie titelverdedigingen, denkt dat hij in de nabije toekomst met Pereira in de Octagon kan strijden. ,,Ik hoop dat hij het goed doet”, zei Adesanya maandag. ,,Na de komende vier gevechten hoop ik te treffen.” Pereira versloeg Adesanya in 2016, voordat hij het jaar daarop een meedogenloze knock-out scoorde in hun herkansing.

Adesanya is ervan overtuigd dat een derde gevecht dit keer in MMA heel anders zou verlopen. ,,We zullen ze de knock-out laten zien. Ik heb hem pijn gedaan, maar zoals je ziet, gooi ik alleen stoten omdat ik geïnfiltreerd was door de gedachten van andere mensen,” zei Adesanya .

Toen was toen

,,Maar dat was toen ik jonger was. Nu niet meer. Nu is het anders. Dus ja, wat je niet doodt, maakt je sterker.'” Adesanya, die naar verwachting zijn titel zal verdedigen in een herkansing met voormalig kampioen Robert Whittaker begin 2022.

Als vechter wordt Adesanya beschouwd als een van de meer dominante kampioenen in de UFC. Hij verwelkomt een potentiële nieuwe uitdaging in Pereira. ,,We hebben hier twee dagen geleden over gesproken. Ik dacht: ‘Ja, we hebben iets nieuws nodig’,” zei Adesanya. ,,Vooral nadat ik de divisie compleet heb leeg geslagen.”

Bekijk ook

‘Net zo bekend als Rico Verhoeven’: Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

Ook op YouTube is de atleet razend populair en dagelijks groeit het aantal volgers met de dag

Beste Kickbokser ooit keert terug naar de ring: ‘275 gevechten’

De Thai die even berucht als beroemd is vocht zijn laatste wedstrijd in oktober 2019

Schoolleraar blaast vecht carrière nieuw leven in: ‘Studenten inspireren’

Het gevecht maakt deel uit van een reeks MMA-competities

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page