'Vuile zet van ze!' UFC vechtbaas Dana White woest op anti-doping organisatie MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Vuile zet van ze!' UFC vechtbaas Dana White woest op anti-doping organisatie

'Vuile zet van ze!' UFC vechtbaas Dana White woest op anti-doping organisatie

Dana White UFC vechtbaas waardeert niet hoe de U.S. Anti-Doping Agency (USADA) de nieuwsaankondiging heeft gedaan over het beëindigen van de samenwerking met de UFC. White beschreef de aankondiging als een "vuile zet" tijdens een interview op "The Pat McAfee Show."

De breuk tussen de UFC en USADA zal van kracht worden op 1 januari 2024, en deze aankondiging kwam tegelijkertijd met de mededeling dat Conor McGregor opnieuw deelnam aan het anti drugstest programma van USADA, na maanden van onzekerheid over zijn status. McGregor was bezig met zijn herstel van een gebroken been dat hij opliep tijdens zijn gevecht tegen Dustin Poirier in juli 2021.

Conor McGregor oorzaak breuk USADA en de UFC

Het conflict tussen de UFC en USADA draaide om de vraag of McGregor een vrijstelling zou moeten krijgen van de zesmaandse testperiode van USADA voordat hij opnieuw zou kunnen vechten. USADA's CEO, Travis Tygart, benadrukte dat deze kwestie de oorzaak was van de breuk tussen de twee organisaties.

Tygart beweerde dat de acties van de UFC de vooruitgang in de sport onder leiding van USADA in gevaar brachten. Hij hekelde de uitspraken van UFC-leiders en anderen die de principiële standpunten van USADA betwistten en beweerden dat McGregor zonder de vereiste testperiode moest kunnen vechten.

Dana White is sterk van mening dat de aankondiging van USADA niet correct was en noemde het gedrag "ronduit laaghartig." Deze opmerkingen benadrukken de spanningen tussen de UFC en USADA in deze kwestie. Vandaag werd bekend dat de UFC een rechtszaak overweegt tegen USADA omdat deze beweren dat McGregor reden is van de breuk tussen beide organisaties.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws