UFC-ster Jon Jones heeft zware 'nachtmerries'! 'Deze man zit onder mijn huid' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-ster Jon Jones heeft zware 'nachtmerries'! 'Deze man zit onder mijn huid'

UFC-ster Jon Jones heeft zware 'nachtmerries'! 'Deze man zit onder mijn huid'

Jon Jones zal In november zijn UFC zwaargewicht titel verdedigen tegen Miocic in het hoofdgevecht van UFC 295. En dit geeft de kampioen toch wat kopzorgen.

Op 41-jarige leeftijd en na een pauze van 32 maanden geven bookmakers Miocic niet veel kans, maar Jones is het daar niet mee eens. Hij zegt dat hij nog steeds gefocust is op de wedstrijd en de gevaren die Miocic met zich meebrengt naarmate UFC 295 dichterbij komt.

"Ik denk dat wanneer je op een punt komt waarop je niets meer voelt, het waarschijnlijk tijd is om te stoppen en iets anders te proberen," zei Jones in de OverDogs-podcast. "Op dit punt word ik nog steeds echt zenuwachtig, man. Ik heb nachtmerries over mijn tegenstanders. Ongeveer elk uur zal Stipe Miocic in mijn gedachten komen. Maar het doel is om dat gewoon te overwinnen."

Stipe Miocic heeft tenminste ballen

Hoewel hij algemeen wordt erkend als de meest getalenteerde zwaargewicht in de geschiedenis van de UFC, heeft Miocic niet gevochten sinds zijn knock-out verlies tegen Francis Ngannou in hun rematch op UFC 260. Ondanks dat, en de opkomende reeks uitdagers in de zwaargewicht divisie, beweert Jones dat de strijd met Miocic de meest logische match-up is, gezien wat de twee mannen hebben bereikt in hun carrières en het feit dat algemeen wordt aangenomen dat Miocic met pensioen zal gaan na deze wedstrijd.

"Stipe heeft ballen. Hij heeft moed," zei Jones. "Ik denk dat Stipe een zeer capabele atleet is en ik vind dat ik het aan Stipe verschuldigd ben om hem die kans te geven om tegen de beste vechter ooit te vechten. En ik denk dat Stipe het aan mij verschuldigd is om mij de kans te geven om tegen de grootste zwaargewicht ooit te vechten. Ik denk dat we dat aan elkaar verschuldigd zijn. Ik denk dat we allebei het gevoel zouden hebben dat we onafgemaakte zaken hebben als we weglopen zonder tegen elkaar te vechten."

Hoe ziet de toekomst er uit voor Jon Jones na gevecht Met Stipe Miocic?

"Naarmate ik ouder word, moet ik er zakelijk naar kijken en niet alleen uit trots spreken, ik moet uitgaan van mijn erfenis. Ik zal uiteindelijk moeten vechten tegen mensen waar het grote publiek enthousiast over zal zijn, omdat er altijd deze nieuwe uitdaging zal zijn die jonger is dan jij en iedereen wil zien of je het nog een keer kunt doen. Het is zoals het is."

En als Jones na UFC 295 afscheid neemt, permanent of gewoon om wat tijd vrij te nemen, gelooft de man die velen beschouwen als de beste vechter aller tijden dat de zwaargewicht divisie in goede handen zal zijn tijdens zijn afwezigheid. "Tom Aspinall, ik denk dat hij het potentieel heeft om iets heel bijzonders te doen in de zwaargewicht divisie," zei Jones. "Ik denk dat het voor de meeste jongens moeilijk zal zijn om hem te verslaan, dat geloof ik echt."

UFC 295 vindt plaats op 11 november in Madison Square Garden in New York City.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws