UFC: 'Ontneem kampioen Jon Jones zijn zwaargewicht titel' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC: 'Ontneem kampioen Jon Jones zijn zwaargewicht titel'

UFC: 'Ontneem kampioen Jon Jones zijn zwaargewicht titel'

Tom Aspinall heeft recentelijk een statement gemaakt door een indrukwekkende overwinning bij UFC 295. Met een knock-out overwinning op Sergei Pavlovich, heeft Aspinall de interim zwaargewicht title geclaimd en zichzelf opgeworpen als een nieuwe kracht in de divisie.

Ondanks dat de UFC plannen heeft om Jon Jones zijn zwaargewicht titel te laten verdedigen tegen Stipe Miocic in 2024, heeft Aspinall zijn bedenkingen. Jones, die moest afzeggen voor UFC 295 vanwege een trainingblessure, wordt nu door Aspinall in twijfel getrokken over zijn titelhouderschap.

Aspinall's oproep voor actie

De 30-jarige Britse vechter vindt dat Jones, zoals gebruikelijk bij blessures, van zijn titel ontdaan moet worden. "Ik denk dat ik nu de echte kampioen zou moeten zijn," zegt Aspinall, en hij begrijpt niet waarom Jones de titel nog steeds behoudt.

Aspinall laat er geen gras over groeien en spreekt zijn verlangen uit om Miocic uit te dagen. Hij zet vraagtekens bij de relevantie van het gevecht tussen Jones en Miocic en betoogt dat de fans verder willen gaan. "Wie maalt er nog om dat gevecht over een jaar?" vraagt hij zich retorisch af.

Het voorstel van Aspinall: Een nieuw gevecht voor de titel

Aspinall stelt voor dat hij de titel tegen Miocic verdedigt. Hij ziet zichzelf als de nieuwe kampioen en wil dat de UFC dit erkent. Zijn boodschap is duidelijk: het is tijd om verder te gaan, en hij is klaar om Miocic te ontmoeten in de Octagon.

Met een zelfverzekerde houding kijkt Aspinall naar de toekomst. "Ik ben nu de kampioen. Ik zal vechten tegen Stipe, hij is beschikbaar," verklaart hij. Aspinall is vastbesloten om niet alleen Miocic te verslaan, maar ook om vervolgens de legendarische Jon Jones uit te dagen.

De oproep van Aspinall heeft ongetwijfeld onrust veroorzaakt in de UFC. Terwijl de organisatie en fans zich bezinnen op deze nieuwe ontwikkelingen, blijft de vraag: Zal de UFC gehoor geven aan Aspinall's verzoek en de zwaargewicht titelgevechten herzien?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws